Gili Air met kinderen tijdens je rondreis Bali; hier vind je alle informatie die je wilt weten en de leukste kindvriendelijke activiteiten/avonturen!

Super leuk dat jij naar Bali gaat of al er al bent! Wij zijn zowel naar Nusa Lembongan als Gili Air geweest. Gili Air is echt het ultieme eiland gevoel. Als ik heel eerlijk ben, had ik er meer van verwacht. Maar wellicht komt dat, omdat we al op geweldige paradijs eilanden zijn geweest zoals in Thailand en Mexico. De ‘witte stranden en het blauwe water’ vond ik voornamelijk tegenvallen, maar we hebben wel echt een heerlijke tijd gehad op Gili Air met onze kinderen van 4 & 1 jaar.

Gili Air met kinderen rondreis Bali

Voordat ik je alle tips over Gili Air geef, wil je ik voorstellen aan de Bali Moedersgids die ik heb geschreven. Een gids, gebaseerd op een rondreis Bali  met (kleine) kinderen, meer dan 100 pagina’s, een Whatsappgroep met allemaal moeders die naar Bali gaan (of zijn geweest) en 4 extra bonussen. Bekijk de moedersgids hier. Een paar tips uit de gids deel ik in dit blog met je.

Rondreis Bali met kleine kinderen

Gili Air met kinderen tijdens je rondreis Bali? Alle leukste en belangrijke informatie over Gili Airvind je hier:

1. Gili Air met kinderen; de boottrip goed te doen?
2. Fiets het eiland rond op Gili Air met kinderen.
3. Ons favoriete kindvriendelijke strandtent: Mowies.
4. De lekkerste pizza’s eten op het strand van Gili Air met kinderen
5. De allerleukste kindvriendelijke hotels op Gili Air
p.s. je kunt stukjes met de buggy op Gili Air lopen. Er ligt veel zand overal, maar er is ook een fietspad (met af en toe veel zand). Wij hadden zelf de draagzak mee voor onze 1jarige, daar zou persoonlijk mijn voorkeur naartoe gaan, ook i.v.m. de boottocht wil je niet teveel spullen mee hebben.

1. Gili air met kinderen; is de boottrip goed te doen?

Eén van de vragen die ik mij afvroeg; helemaal als je reist met kinderen. Er waren namelijk zoveel verschillende berichten over de boottocht. Laten we starten met de steiger; deze is heel anders dan de professionele haven van Sanur richting Nusa Lembongan. Vanaf Padang Bai (de enige haven naar Gili Air), is er een steiger (met amper schaduw; hoedjes mee en zonnebrand!) die ontzettend druk is! Het lijkt een beetje een georganiseerde chaos, haha. Alles komt goed als je daar staat. De boottocht zelf duurt ongeveer 2,5 – 3 uur. Je staat zeker een uur op de steiger en je verzamelt eerst op een verzamelplek, met een gids.

Gili Air met kinderen rondreis Bali

Je bent dus zeker een halve dag kwijt om op Gili Air te komen. Daarom raad ik iedereen minimaal 2 nachten aan om te verblijven op Gili Air met je kinderen. Qua golven/wiebeligheid van de boot is heel verschillend. De heenweg waren er nagenoeg geen golven, de terugweg was het voor 15 minuten best wel spannend en erg wiebelig. Ik vond het alsnog wel goed te doen, maar mocht je snel misselijk worden of een boot erg eng vinden al, dan zou ik aanraden om Nusa Lembongan als uitstap te kiezen.

Gili Air met kinderen rondreis Bali

Gedetailleerde en fijne tips voor de boottrip (inclusief mijn contact om de boot te boeken) vind je in de Bali Moedersgids (klik hier).

2. Fiets het eiland rond op Gili Air met kinderen

Op Gili Air kun je makkelijk met je kinderen het eiland rondfietsen, echt een super leuke kindvriendelijke activiteit. Wij regelden de fietsen via ons verblijf en zij hadden zelfs kinderstoelen kunnen regelen. Houdt er rekening mee dat er af en toe zand ligt over het pad en je hierdoor moet afstappen om een stukje te lopen.

Gili Air met kinderen rondreis Bali

3. Ons favoriete kindvriendelijke strandtent: Mowies

Gili Air met kinderen is heerlijk ontspannen bij leuke strandtentjes. Dit was ons favo aan de goede kant van het eiland (waar je makkelijk het water in kunt) en heerlijke koffie & ontbijt/lunch of avondeten. Er ligt wat rommel speelgoed voor de kinderen om mee te spelen (de zak ligt bij het personeel mocht je hem niet zien, je kunt ernaar vragen), kinderstoelen aanwezig. Niet alle tentjes op het eiland hebben een koffiezetapparaat/ geen cappu/latte, deze wel!

Gili Air met kinderen rondreis Bali
Gili Air met kinderen rondreis Bali

4. De lekkerste pizza’s eten op het strand van Gili Air met kinderen (tijdens zonsondergang)

Het leukste kindvriendelijke restaurant op Gili Air: met de lekkerste pizza’s en zo leuk om te doen tijdens zonsondergang. Je kunt op het strand zitten, op het terras of binnen. Het kan druk zijn, wij bestelden gewoon alvast eigenlijk voor Take Away. Maar had ons ook op de “wachtlijst” gezet. Zij zetten dan je naam op een lijst en je wordt geroepen zodra er plek is. Zo was er een plek op het strand en eten tegelijk. De kinderen vermaken zich heerlijk op het strand (er ligt hier geen speelgoed als bij Mowies, dus neem zeker zelf wat mee).

5. De allerleukste kindvriendelijke hotels op Gili Air

Op Gili Air wil je met je kinderen aan de goede kant van Gili Air verblijven; op loopafstand naar het strand waar je kinderen makkelijk het de oceaan in kunnen (ondiep). Hierbij vind je een lijst voor elk budget. De hotels/accommodaties zijn echt geweldig en bijna altijd bungalow huisjes. Houdt er rekening mee dat er veelal een verdieping boven en beneden is. Waardoor de kans bestaat dat je als ouders moet splitsen als je 2 kinderen hebt.

Lucy’s Garden bekijken klik hier

Nette bungalows met zwembad aan de goede kant van het eiland (waar je gemakkelijk op het strand het water in kunt). En de leukste strandtentjes. Strand op 3 min. lopen. Er is een boven en beneden verdieping, wij sliepen hierdoor gescheiden. Booking.com: klik hier.

Meer geweldige kindvriendelijke hotels op Gili Air:

Mowies (aan het strand), klik hier.

Captain Coconuts (6 min. lopen van strand incl. kleine speeltuin), klik hier

Villa Tokay (als je zoekt naar meer luxe en unieks, zonder budget), klik hier

Meer waardevolle tips over Gili Air met kinderen? En ga je ook naar Canggu, Ubud, Sidemen, Lovina, Amed, Sanur, Uluwatu en/of Nusa Lembongan? Dan raad ik je echt de onderstaande gids aan. Of ga terug naar het overzicht voor meer tips over andere plaatsen op Bali (klik hier).

Rondreis Ubud met kleine kinderen Bali

In de Bali Moedersgids vind je meer dan 100+ pagina’s waaronder over nog meer kindvriendelijke restaurants, meer tips voor stranden en beachclubs. Inclusief 4 bonussen en een gratis Whatsapp moeders groep, met allemaal moeders die naar Bali gaan. Bekijk de Bali Moedersgids hier.

Rondreis Bali met kleine kinderen