Ga jij binnenkort naar Nusa Lembongan met kinderen; tijdens je rondreis Bali? Of twijfel je of je Nusa Lembongan moet toevoegen aan de plekken die je bezoekt op Bali met je kinderen? Na het lezen van dit artikel kun je gemakkelijk een keuze maken; ik vertel je alle informatie die ik nodig had om te kiezen!

Is Nusa Lembongan een goede toevoeging als je reist met kinderen naar Bali?

Dit is natuurlijk een hele persoonlijke vraag, maar ik vertel je waarom wij er wel voor hadden gekozen om naar Nusa Lembongan te gaan met onze 4jarige en 1 jarige meiden. De stranden op Bali zijn… mwuah. Behalve in Uluwatu vind je een aantal geweldige stranden (lees dat blog e.v.t. hier). Op Nusa Lembongan vind je prachtige witte stranden met blauw water. Niet a la Thailand (sorry, vind ik dan), maar wel de beste stranden in area Bali. Als jij net heel Bali hebt rondgereist met kinderen is dit een heerlijke plek op je rondreis te eindigen. Ik vond het daarom een absolute meerwaarde, het snorkelen vanaf Nusa Lembongan met mijn 4jarige was zeker 1 van de hoogtepunten tijdens onze rondreis op Bali.

Nusa Lembongang met kinderen rondreis Bali

Kies je voor Nusa Lembongan of Gili Air?

Wij waren lang op Bali en zijn naar zowel Nusa Lembongan als Gili Air geweest met onze kleine kinderen. Het was allebei super leuk; maar Nusa Lembongan is een stuk makkelijker te bereiken dan Gili Air. Een aantal verschillen:

1. Boottocht naar Nusa Lembongan is 30 minuten
Boottocht naar Gili Air kan wel tot 3 uur zijn
Beide boten kunnen schommelen, echter is dat bij Gili Air wel een grotere kans (gezien de oversteek ook langer is).
2. Vanaf Nusa Lembongan is de haven een wereld van verschil met die van Gili Air (waar er niet echt een professionele haven is)
3. Gili Air is een stuk kleiner, vond ik meer island vibe hebben dan Nusa Lembongan. Daardoor is er weer meer te doen op Nusa Lembongan
4. Als je in het juiste seizoen zit kun je met Manta’s snorkelen vanaf Nusa Lembongan
5. De oceaan is rustiger op Gili Air, je kunt vanaf het strand een stukje zwemmen richting de schildpadden toe
6. Vanaf Nusa Lembongan kun je ook een tour doen naar Nusa Penida.
7. Op beide eilanden rijden bijna geen auto’s, alleen op Nusa Lembongan vind je taxi busjes. 

Belangrijk: zorg op beide eilanden dat je genoeg cash mee hebt! De pinautomaten zijn regelmatig leeg.

Nusa Lembongang met kinderen rondreis Bali

Ga jij bijvoorbeeld naar Lombok vanaf je rondreis Bali, dan zeg ik; je maakt die oversteek toch. Zou ik zeker Gili Air meepakken. Als je korter de tijd hebt en steeds 3/4 dagen op een plek bent; dan zou ik zelf kiezen voor Nusa Lembongan. Je verliest namelijk al een halve dag om daarheen en weer terug te varen (incl. het wachten op de steiger etc).

Ben jij opzoek naar de leukste activiteiten op Nusa Lembongan met kinderen?

Ik deel hier een paar tips uit mijn Bali Moedersgids (speciaal gemaakt voor met kleine kinderen); bekijk de gids eventueel hier.

1. Een kindvriendelijke beachclub op Nusa Lembongan Ohana’s 

Een heerlijke fancy beachclub aan het strand van Jungut Batu. Een zwembad, met ondiep stuk voor de kleinere kinderen. In de avond ging de muziek iets harder, alle leeftijden vind je dan hier. En er kwam een kampvuur op het strand waar je marshmallows kunt roosteren 

Nusa Lembongang met kinderen rondreis Bali

2. Snorkelen met kinderen op Nusa Lembongan

Met onze 1 & 4jarige zijn we dit avontuur aangegaan en het was geweldig! Via onze host van de accommodatie boekten we een traditionele Bali boot om te gaan snorkelen op een plek waar heel rustig water was. En het was alsof we midden in een aquarium zaten. Onze kinderen; 1jarige bleef op de boot en de 4jarige heeft meegedaan met een eigen zwemvest. 

Nusa Lembongan met kinderen rondreis Bali

3Zwemmen/snorkelen met Manta’s op Nusa Lembongan      

Dit was één van de redenen dat wij naar Nusa Lembongan gingen, maar helaas was de oceaan te onrustig en was het niet mogelijk om bij de Manta’s te zwemmen (dit komt regelmatig voor, houd daar rekening mee). Het werd daarom aan de andere kant van het eiland snorkelen tussen de vissen (zie activiteit 2).              

4. Bezoek Devil’s Tear, de kinderen kijken hun ogen uit bij dit speciale plekje op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan met kinderen rondreis Bali

Een veelbezochte bezienswaardigheid is Devil’s Tear. Een plek aan het water met rotsen waar je het clear blue water tegen de rotsen ziet botsen. Het is leuk voor de kinderen om over de rotsen wat te kunnen klimmen. Ik vond het iets overrated eerlijk gezegd, maar als de oceaan onrustig is zal het vast spectaculaire beelden geven! Een buggy zou eventueel kunnen, al zou mijn voorkeur naar de draagzak gaan zodat je ook wat over de rotsen kunt lopen. Je betaalt 25k IDR (nog geen € 2) voor toegang 

5. Bezoek de leukste & kindvriendelijke stranden op Nusa Lembongan

Als je rondreist op Bali, dan vind je op Nusa Lembongan echt de mooiste stranden:

1. Mushroom Bay
2. Jungut Batu
3. Pantai Pasir Putih
4. Coconut Beach
5. Dreambeach
6. Secret Point beach (Cemingan, zie 5. je kunt het combineren met de surfspot/restaurant die ernaast ligt); dit strand bestaat er alleen met EB : – ). 

Nusa Lembongan met kinderen rondreis BaliDream beach

6. Dagtrip naar Nusa Penida met de kinderen vanaf Nusa Lembongan                  

Nusa Penida ligt dicht bij Lembongan, het is echter wat moeilijker om te bezoeken met kleine kinderen. Ben je een echte avonurier met die kleintjes? Boek dan eventueel een dagtour met een privéchauffeur (dat zal vanaf € 50,- zijn. Het is namelijk wel echt ontzettend mooi en voor avonturiers zeker goed te doen.               

Via Klook zijn er verschillende aanbieders met hele goede reviews. Klik hier.

7. De meest kindvriendelijke hotels/overnachtingen op Nusa Lembongan

Let op bij plekken zoals Nusa Lembongan hoe de slaapplekken zijn, zo laat booking al snel 2 aparte hotelkamers zien of een bungalow met boven en beneden een slaapkamer.

Kencana Garden
Een heerlijke bungalow met zwembad voor een fijne prijs, vlakbij Mushroom baby (3 min. met scooter). Klik hier.

Jenggala Hill vlakbij strand Jungut Batu: Klik hier.

TS Hut Lembongan vlakbij strand MushroomBay: klik hier

Mijn persoonlijke favo is: Ohana’s vlakbij strand Jungut Batu; een iets prijziger, maar heerlijke overnachting bij de beste beachclub van Nusa Lembongan, kindvriendelijk en leuke vibe: klik hier.

Waterblow huts: de best beoordeelde overnachting op Nusa Lembongan. Zit vlakbij Devil’s Tear: Klik hier

In de Bali Moedersgids vind je meer dan 100+ pagina’s waaronder over je rondreis Bali waarbij Nusa Lembongan: nog veel meer (rustige) hotspots met kinderen, leukste activiteiten en en kindvriendelijke avonturen. Inclusief 4 bonussen en een gratis Whatsapp moeders groep, met allemaal moeders die naar Bali gaan. Bekijk de Bali Moedersgids hier.

Rondreis Bali met kleine kinderen