Ga jij tijdens je rondreis Bali met kinderen naar Uluwatu? Of ben je je nog aan het oriënteren? Ik vertel je in dit blog alles over Uluwatu, de leukste activiteiten met kinderen, de mooiste stranden (want die zijn het mooist in Uluwatu) en geweldige kindvriendelijke hotels! 

Ik heb ook een uitgebreide Bali Moedersgids (100+ pagina’s) gemaakt die je hier (klik hier) terug kunt vinden. Enkele tips daaruit deel ik hieronder met je:

TIjdens je rondreis Bali met kinderen naar Uluwatu? Ik deel de leukste activiteiten:

1. Leukste kindvriendelijk restaurant met speeltuin in Uluwatu tijdens rondreis Bali met kinderen
2. Een kindvriendelijk strand die je op geen enkel ander blog vindt over Uluwatu op Bali met kinderen
3. De Kecak dance op een rustigere plek en hoe je deze boekt tijdens je verblijf in Uluwatu op Bali met kinderen
4. Een populaire must-see met kinderen in Uluwatu
5. Een speelparadijs met restaurant in Uluwatu op Bali met kinderen
6. Kindvriendelijke hotels in Uluwatu op Bali

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu

1. In Uluwatu op Bali vind je dit leuke kindvriendelijke restaurant met speeltuin

Tijdens je bezoek aan Uluwatu met kinderen is Cashew Tree echt een dikke aanrader. Een hip restaurant met westers eten en vlakbij het strand: Bing Bing beach. Er zit een speeltuin bij, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu

Instagram:
Locatie: 

2. Een kindvriendelijk strand in Uluwatu tijdens je rondreis Bali met kinderen (die je op geen enkel ander blog vindt): Melasti Beach

Als je op Uluwatu zoekt naar een strand waar je kinderen makkelijk het water in kunnen, zonder geschept te worden door een golf. Dan is Melasti Beach het meest geschikte strand tijdens je rondreis op Bali met je kinderen. De golven breken al eerder op het water, het water is schoon en ondiep. Er zijn daar local Warungs of een paar luxe beachclubs. Je kunt er parasols en bedjes huren op het strand voor een paar €. Je kunt het water betreden, er ligt niet veel koraal waardoor het zo toegankelijk is met kleine kinderen ook! De cliff aan de achterkant gaf mij echt een paradijselijk gevoel. Je betaalt iets meer dan 1 euro toegang voor het strand.

Mocht je niet echt gaan wandelen en bij een beachclub gaan zitten; dan is het  goed te doen om een buggy mee te nemen. Je kunt hierna blijven om de Kecak Dance te bekijken (zie volgend stukje), wat ook goed te doen is om te bereiken met de buggy.

Locatie:

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu

3. De Kecak dance op een rustigere plek en hoe je deze boekt in Uluwatu tijdens je rondreis Bali met kinderen

Als je googlet naar Kecak Dance in Uluwatu, dan zullen de meeste standaard aangeven om deze bij de tempel te bekijken. Uiteraard leuk, maar.. dat is ook de populairste en drukste plek. Laat ik het zo zeggen; hij is overvol en er is amper plek om te zitten. Of je moet er een half uur van tevoren gaan zitten en dat willen we niet met ongeduldige kinderen. Wij kwamen last minute aan bij de Kecak dance bij Melasti Beach en er was nog genoeg plek! Tickets koop je via de app: Klook (klik hier). Let op dat je bewust Melasti aanklikt bij het boeken.

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu

4.  Een populaire must-see met kinderen in Uluwatu

Dit is  wel meer een populaire bezienswaardigheid: de Uluwatu Tempel. Goed te doen met kinderen; let alleen op de aapjes. Ze pakken graag alles uit je handen; wat het ook mag zijn. Van zonnebril tot flesjes drinken. Ik heb ze altijd uit de buurt van de kinderen gehouden.

5. Een speelparadijs met restaurant in Uluwatu op Bali met kinderen: Habitat

Een kidsclub met nanny’s, kids menu en ook nog een gehele speelruimte onder het restaurant. Je vindt hier veel gezonde opties om te eten en heerlijke koffie. Dit plekje zit ook nog eens in een straat met allemaal leuke boetiekjes. Zeker leuk om tijdens je bezoek aan Uluwatu met kinderen te doen.

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu 5

Instagram:
Locatie:

7. Kindvriendelijke hotels in Uluwatu tijdens je rondreis Bali

S Resorts Hidden Valley Bali
Wat afgelegen, maar in het midden van Uluwatu. Wij wilden namelijk beide kanten van Uluwatu (Melasti beach en Padang Padang).  Scooter aangeraden, heerlijke zwembaden!

Booking.com: klik hier.

Rondreis Bali met kinderen Uluwatu

Casa Sula (vlakbij strand), klik hier.

Le Bamboo Bali (vlakbij hoofd scooterweg), klik hier

Rasasvada Cottages (dichtbij het strand en leuke kindvriendelijke foodhotspot Cashew Tree) klik hier.

Ga je ook naar Canggu, Ubud, Sidemen, Lovina, Amed, Sanur, Gili Air of Nusa Lembongan? Dan raad ik je echt de onderstaande gids aan. Of ga terug naar het overzicht voor meer tips over andere plaatsen op Bali (klik hier).

In de Bali Moedersgids vind je meer dan 100+ pagina’s waaronder over nog meer kindvriendelijke restaurants, meer tips voor stranden en beachclubs. Inclusief 4 bonussen en een gratis Whatsapp moeders groep, met allemaal moeders die naar Bali gaan. Bekijk de Bali Moedersgids hier.

Rondreis Bali met kleine kinderen