Tijdens het vliegen met kinderen wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Daarom vind je hier mijn favoriete reisspullen die wij meenemen in het vliegtuig voor de kinderen. Wij vliegen regelmatig met Elena (3 jaar) en Olivia (1 jaar). Al vanaf dat ze baby zijn.

11 handige reisspullen om te reizen met kleine kinderen en/of baby? 


1. Onmisbaar voor een baby/dreumes, een kind op schoot: het vliegtuigbedje; 

Tijdens onze nachtvlucht van Amsterdam naar Buenos Aires, hebben wij hier zoveel plezier van gehad! Hij is opblaasbaar en je kunt hem gebruiken als bedje, maar ook als stoel. Je legt de Deryan airtraveller op 2 tafeltjes voor je. En voila, je hebt niet de hele vlucht je kleine op schoot. Klik hier voor de link naar het bedje.

Reisspullen vliegtuig baby peuter kleuter

2. Een draagzak voor een klein kind vonden wij onmisbaar!

Het is net dat kleine vervelende stukje van de gate het vliegtuig in, met al je spullen en misschien nog een kind op je arm. Soms moet je ook een stukje met de bus en veel mensen. De draagzak gebruiken we echt veel, tijdens het reizen ook.

3. Een buggy die boven bij het vliegtuig in het ruim kan

Wij hebben zelf de Easy walker Miley 2 gekocht, speciaal om mee te nemen in het vliegtuig voor de kinderen. In het zwart (ik vond de beige prachtig, maar ik was bang dat hij zo snel vies zou worden..). Wij hebben zoveel winkels, websites e.d. afgezocht. Zelfs een andere besteld en teruggestuurd. De Easywalker Miley 2 kwam bij ons uit als beste buggy in verhouding van prijs/kwaliteit voor een vliegreis of om te reizen. Het enige kleine nadeel vind ik dat de wielen af en toe blijven haken (hier in Buenos Aires met soms wat onhandige losse tegels als vloer). Maar ik denk dat dat met veel buggy’s zo zou zijn. Wij zijn wel de enorme wielen van de combiwagen Dubatti gewend.. Klik hier voor de EasyWalker Miley 2 bij bol.com 

4. De leukste handbagage koffer die je ook kunt omzetten als bedje in het vliegtuig (vanaf 2 jaar)

tot ongeveer 6/7 jaar (ligt eraan hoe groot je kind is). De JetKids koffer van Stokke! Deze koffer kun je in het vliegtuig van de stoel een verlenging maken zodat je kleine kan liggen. Elena vond het geweldig om erop te zitten op het vliegveld. De wieltjes gaan heel soepel, we doen het wel alleen op de vliegvelden. Ze zien er niet uit als wieltjes op een buitenvloer. Ik heb gehoord dat sommige vluchtmaatschappijen er moeilijk over doen als bedje. Zelf hebben we dat nog niet meegemaakt. 

Goed om te weten: dit is  vooral een handige item als je een lange vlucht hebt en je kleine gaat slapen. Er passen niet zoveel spullen in. Helemaal niet met het matrasje erbij. Voor ons was dit een vervanging voor de luiertas van Olivia en wat spelletjes (cadeautjes) voor Elena. Zonder matras past er wel een stuk meer bij. Voor een lange vlucht ideaal dus! Klik hier voor de Jetkids koffer.

Wij hebben ook de bijpassende rugtas erbij, heel handig met een clip aan de voorkant. Weinig rugtassen hebben die nog.

Extra optie: De opblaasbare Wick Wings. Een opblaasbaar kussen die ook tussen de stoel past.

Tips voor een vliegreis met een baby of dreumes

5. Een inklapbare koptelefoon

Deze paste net iets lekkerder in haar rugtas dan dat hij niet inklapbaar is. Voor ons echt een musthave met kinderen vanaf 2 jaar oud. En al helemaal vanaf 4 jaar, omdat ze dan echt willen horen wat er gezegd wordt op hun tablet. Klik hier voor een inklapbare koptelefoon voor kinderen.

6. De leukste stickerboeken vanaf 2/3 jaar:

Elena vindt het ontzettend leuk om te stickeren. En ze is ook heel nieuwsgierig naar cijfers en letters. Olivia plakt ook graag de stickers overal op, haha. De volgende boekjes die wij kochten waren een succes om mee te nemen in het vliegtuig voor de kinderen (en ook tijdens het reizen!):
Welke wij hebben:
1. Create your Zoo stickerboek: Kinderen kunnen zelf hun eigen dierentuin stickeren. Heel erg leuk en ik vind dat het de creativiteit van de kinderen zo aanwakkerd! Hier heb ik een link via bol.com, maar wij hebben hem gewoon gekocht bij de Primera.
2. Create your Farm stickerboek: zelfde als bovenstaand, maar een andere versie; de boerderij. Er zijn nog een aantal versies!
3. Dress me up stickerboeken (voor meisjes): Elena vindt eigenlijk alle dress me up stickerboeken leuk. We doen er echt heel erg lang mee. Terwijl de boekjes heel klein en compact zijn; ideaal om mee te nemen tijdens een vakantie of op reis dus!
4. Oefen je slim boekjes; dit is een wat meer educatief doe-boek. Elena vond dit een heel erg leuk boek om mee te oefenen (spelen voor haar). Er zijn veel varianten voor verschillende leeftijden (vanaf 3 jaar ongeveer). Ook te koop bij de Bruna of Primera. Hier heb ik een link voor bol.com

7. Speelgoed in het vliegtuig voor je dreumes of baby

Ik vond het zo lastig om te bepalen wat voor speelgoed ik voor onze 1 jarige dreumes moest meenemen tijdens onze reis en vooral in het vliegtuig. Maar, had ik uiteraard moeten weten, een baby / dreumes speelt met alles.. Een bekertje vragen aan de stewardess, papier frummelen en alles wat op het tafeltje ligt, haha. Het favoriete speelgoed van onze dreumes / baby zijn stapelblokken die je in elkaar kunt stoppen. Ze nemen weinig ruimte in beslag in je bagage en je kunt er van alles mee (balletjes in doen, spelen in bad, etc). Wij hebben deze.

Reisspullen voor in vliegtuig met kinderen en baby

8. Magnetisch tekenbord

Elena kan zich met dit speelgoed makkelijk een uur mee vermaken samen met ons. Om de beurt tekenen we iets en de ander moet raden wat het is. Het is klein en compact. Zowel voor in de auto als een vliegreis met kinderen super leuk! En ja, onze kleine Olivia van 1 jaar tekent ook weleens mee (helaas is het niet te raden wat ze tekent, haha). Wij hebben 1 van de action, maar hier vond ik er 1 bij bol.com met kleur, ook heel leuk!

9. Memory met foto’s van familie

Deze hebben wij van oma gekregen, dit is o.a. zooo leuk als je voor langere tijd reist. Maar ook heel handig om mee te nemen in het vliegtuig voor de kinderen. Het is klein en licht, makkelijk op te bergen. Hier vond ik er 1 bij Pixum.

10. Een compact campingbedje: Deryan

Als je zoekt naar een bedje om mee te nemen tijdens vliegreizen; dan kan de Deryan campingbed een oplossing zijn. Er zit een opblaasbaar matrasje bij en je kleine is direct beschermd tegen muggen. Tip: Oefen thuis even met slapen in het bedje zodat het tijdens je reis met je kind goed gaat. Klik hier.

Onze kleine wilde hier helaas niet in.. maar ik hoor ontzettend veel succesverhalen over dit bedje. Goed om thuis dus even te oefenen : – )!

11. Vtech Kidizoom fotocamera

Dit is echt een heel leuk item om mee te nemen op reis. Maar ook kun je hem goed meenemen in het vliegtuig voor je kinderen. Er zitten namelijk spelletjes. Hoe leuk!? De foto’s zijn niet van de kwaliteit zoals wij onze fotoboeken maken. Maar voor de kinderen (vanaf 3 jaar) hartstikke leuk. Zo hoef je niet je telefoon steeds af te geven omdat je kleine ook foto’s wilt maken. En ik heb het gevoel dat ze meer het gevoel heeft dat ze ‘gelijk’ aan ons is. Want zij heeft haar eigen camera om foto’s te maken. Klik hier voor de Vtech Kidizoom fotocamera.

Speelgoed voor kinderen in het vliegtuig of tijdens het reizen

Extra tips vliegtuig spullen:

Mocht je nog op zoek zijn naar grote goede koffers met slotje; wij hebben die van TravelZ via bol.com (klik hier voor de link). Wij hebben de 106 liter en er kan ontzettend veel in. Let wel op je KG’s als je vliegt.

reisspullen vliegen met kinderen en baby

Oh en neem eventueel een klein kussentje mee. Elena (3 jaar) had daar heel veel profijt van tijdens het slapen. En mocht je een baby/dreumes hebben die alleen bij jou op schoot wilt slapen, is het fijn om deze onder je arm (op de armleuning) te doen.

Een cadeautip voor de thuisblijvers (familie bijvoorbeeld).

Wij hebben een digitale fotolijst gegeven waarbij wij via een app foto’s kunnen doorsturen. Echt super leuk! De app kan door meerdere mensen gebruikt worden (ook leuk voor opa/oma bijv.). Zo kan iedereen de hele tijd up to date foto’s sturen. De fotolijst die wij hebben vind je hier op bol.com (klik hier).

Bekijk ook: 9 belangrijke tips voor het vliegen met kleine kinderen!

Heb jij wat aan deze tips?
Laat het weten in een reactie! Dat zou ik enorm waarderen, hoe meer moeders deze handige reisspullen in het vliegtuig voor baby’s/kinderen vinden. Eventueel aanvullen met eigen tips in een reactie, is uiteraard heel fijn voor alle moeders. Heb je vragen? Laat het weten in een reactie. Ik help je graag binnen 48 uur.

p.s. in sommige links zitten affiliate links. Je betaalt niks extra’s. De webshop waar je wat koopt geeft mij een mini % van het aankoopbedrag. Zo kan ik gratis tips blijven geven. Ik waardeer het uiteraard als je iets aanschaft, en het dan via mijn linkjes doet.