28 februari 2023 

21 leukste activiteiten om in Buenos Aires met kinderen te doen

Op het moment dat wij in Buenos aires zijn met onze kinderen zijn zij 3 en 1 jaar. Wij hebben 6 weken lang een geweldige tijd gehad! Wat een kindvriendelijke stad is Buenos Aires. Wij proberen naast de  populaire activiteiten in een stad, ook altijd de minder bekende activiteiten uit. Je vindt hieronder een mix van alles wat er te doen is en waar wij combinaties van hebben gemaakt. Zoals je normaal 1 activiteit op een blog vindt, geef ik ook aan hoe je het leuk kunt combineren zodat je direct je hele dag kunt vullen met activiteiten dicht bij elkaar, wel zo handig met de kinderen.

De 21 leukste en unieke activiteiten en alles wat er te doen is in Buenos Aires, Argentinië met kinderen: 

1. Museo de los Ninos

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen
Helemaal bovenin Abasto shoppingmall vind je Museo de los Ninos en Neverland. Beiden zijn een leuke activiteit om te doen met de kinderen. Neverland is een soort gamehall, waar je zelf Virtual Reality kunt uitproberen. De jongste van 1 jaar heeft ook genoten in de auto's, treintjes e.d. Als je wat grotere kinderen hebt, is er een verdieping boven met 2 grotere attracties. Museo de los Ninos is geweldig voor (kleine) kinderen tot ongeveer 6/7 jaar. En ze hebben voor de allerkleinste 2 aparte ruimtes om te kruipen, spelen, ontdekken. Voor onze 3 en 1 jarige was het perfect! Bekijk de website voordat je gaat, ze werken in tijdsblokken.

Kosten: 1900 pesos per kind en 900 pesos per volw. - je kunt daar makkelijk een kaartje kopen voor de deur
Duur vermaak: ze werken met tijdsblokken, iets langer dan 2 uur kun je binnen zijn.
Leeftijd: 0 tot ongeveer 7 jaar
Praktisch: Goed toegankelijk met buggy, schone toiletten, goed bereikbaar met taxi en taxi terug te vinden. Tegenover de mall zit een grote supermarkt (1 van de weinigen, handig om direct boodschappen te doen! Ze nemen hun tijd ervoor, je kunt zo met 3 mensen voor je 30 min. in de rij staan.
Buggy vriendelijk: Ja

 
2. Het park van de kinderen: Parque de los Ninos (Buenos Aires Playa)

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen

Let op alleen hoogseizoen dec - eind febr)
Dit was een geweldige activiteit om te doen met de kinderen in Buenos Aires, maar het voelt niet alsof je midden in de stad zit. Het is aan de rand van de stad, een enorm park. Met wel 10 speeltuinen, een water speelgedeelte, er wordt dansles gegeven, babygedeelte (in de schaduw) een springkussen en een nepstrand met parasols en ligstoelen (en zand). Er zijn wat tentjes waar je eten/drinken kunt halen (niets groots, geen restaurants) en er zijn wc's. Je kunt er niet zwemmen.

Kosten: gratis
Duur vermaak: wij waren er 3/4 uur.
Praktisch: Let op: als je een taxi neemt, zij mogen niet helemaal naar binnen. Je loopt dus ongeveer nog 1 km tot je er bent. Als je de bus neemt stopt deze wel aan het park. Er zijn wc's (niet heel schoon, maar te doen). Als je er een lange dag bent, zou ik zelf ook wat te eten meenemen. Wat fruit etc. Er zijn wat kleine tentjes, maar niet heel uitgebreid. Water was goed verkrijgbaar. Kom je met de taxi? Download de app Cabify om een taxi terug te regelen. Dit deed hij pas toen we weer helemaal bij de ingang waren.
Buggy vriendelijk: Ja


3. Combineer Recoleta begraafplaats met Participatory Science Museum 

Argentinie Buenos Aires met kinderen activiteiten

Deze activiteiten zitten naast elkaar. Er zitten ook leuke restaurants voor de begraafplaats waar je tussendoor even kunt lunchen. En als je geluk hebt zie je tango dansers voor de muren van de begraafplaats. Dat is echt een must-see als je komt met je kinderen naar Buenos Aires! De begraafplaats is indrukwekkend, het science museum is ongeveer leuk vanaf 4/5 jaar. Elena (3 jaar) heeft zich ook wel goed vermaakt.

Je zou nog door kunnen lopen naar de kleurrijke brug richting de rechtenfaculteit en het kunstwerk La Flor. De universiteit is echt prachtig.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: 1200 per volw. (kinderen gratis) per activiteit.
Duur vermaak: begraafplaats: ongeveer 1,5 uur. Science museum ongeveer 2/3 uur. Met eten erbij is het genoeg voor een hele dag vonden wij met 2 kleine kinderen.
Praktisch: Bij de begraafplaats en science museum zijn goede toiletten, er zijn buiten de gebouwen genoeg tentjes om te eten, drinken, luchen/avondeten/ontbijt e.d.
Buggy vriendelijk: Ja (bij het science museum is er een lift die het doet, wij moesten even naar boven lopen naar een medewerker zodat zij kon helpen.


4. Parque Norte; een geweldige plek om te zwemmen met kinderen  

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen

(let op: alleen hoogseizoen dec - febr).

De glijbanen zijn helaas gesloten toen wij er waren, wel aanwezig! Maar het is heerlijk om de stad te ontvluchten en te zwemmen met het warme weer. Een schone, veilige plek om met je kinderen heen te gaan. Je ligt zelf op een bedje met parasol pal aan het zwembad en je kinderen kunnen lekker spelen. Het is voornamelijk ondiep (80 cm ongeveer. En wordt naar het midden wel wat dieper). Je kunt er eten en drinken halen (burgers, patat, ijsjes en meer. Niet veel gezonds, wij hadden zelf wat fruit mee).

Kosten: 5500 pesos ingang en bedjes/parasol (haal je wel apart, ingang alleen was 3400). Omgerekend voor ons € 14,- in totaal.
Duur vermaak: kan hele dag, wij waren er 4-6 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Praktisch: Makkelijk bereikbaar met taxi, het is op een sport terrein, schone wc's, aantal mogelijkheden voor (warm) eten, ijsjes, drinken.
Buddy vriendelijk: Ja

5. Het EcoParque (combineer evt met 7.); 

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen

Dit is een oude dierentuin welke nu gratis toegankelijk is. Toen wij er waren (febr. 2023) waren ze veel aan het verbouwen. Het was er alsnog heerlijk om rond te wandelen, koffie te drinken, er zijn wat interactieve spelletjes voor kinderen, er is een draaimolen en speeltuin. Wij hebben zelf niet veel dieren gezien; giraffe, lama's, struisvogels en nog wat kleine dieren. We hebben genoten!

Kosten: 3400 pesos (voor ons op het moment bijna € 3,00 per persoon vanaf 3 jaar).
Duur vermaak: wij waren er 3 uur
Leeftijd: alle leeftijden 
Praktisch: er zit een klein cafe/koffiebar waar je lekkere koffie kunt halen bij 1 van de ingangen en een aantal kiosken.
Buggy vriendelijk: Ja

6. Combineer Puerto Madero met een lunch/avondeten bij Aime Launge

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen

Puerto Madero is een moderne havengebied met prachtige gebouwen. In de avond komt de boulevard echt tot leven. Er zijn gezellige tentjes, er waren in de straat achter groepjes jongeren tiktok dansjes aan het doen, er zijn straatartiesten, foodtrucks en het is gewoon prachtig om te zien. Aime Launge heeft een klein speelgedeelte (leuk tot ongeveer 7 jaar) binnen in het restaurant. En het eten is goed! Wij zijn eerst gaan avondeten en daarna wandelen over de boulevard. Is leuk om te combineren met activiteit 13. Plaza de Mayo.


Kosten: Avondeten 3 pers. = 12.000 pesos (toen wij er waren omgerekend, 30 euro)
Duur vermaak: einde van de middag tot avond.
Leeftijd: speelgedeelte is voor kinderen vanaf 2,5 jaar ongeveer.
Praktisch: Wij navigeren met de taxi naar het Hilton hotel in Puerto Madero (start van de gezellige boulevard).
Buggy vriendelijk: Ja, alleen soms wat onhandige losse stenen wat niet heel fijn rijdt. Wel goed te doen.

7. Wandel tussen de gezellige straten in Palermo met markt, fancy restaurants, winkels en mooie streetart van park naar park. 

10 tips om Buenos Aires te bezoeken met kinderen

Start bij Plaza Serrano, daar is een klein speeltuintje en op zaterdag een hele leuke markt met veel handgemaakte spulletjes; de plek samen met San Telmo voor een souvenir (einde van de middag was het gezelligst). Leuke tentjes en een Starbucks (ja, wij halen aan de andere kant van de wereld koffie bij de Startbucks, haha). Navigeer vanaf daar naar Plaza Armenia (incl. uitgebreidere speeltuin en draaimolen vanaf eind middag) via het kruispunt van Armenia (1700-1800) en El Salvador 4600-4700 zodat je zeker weet dat je bij de gezellige straten zit. Wij hebben een paar keer gegeten bij La Panera Rosa aan de Costa Rica straat (tegenover het park Armenia). Echt heerlijk van taart tot bowls, avocado toast, goed stuk vlees, fruit en goede koffie, maar er zit genoeg! Je zou vanaf daar kunnen doorlopen (of met een taxi) naar het Ecoparque (zie 5.) of de Botanische tuinen.

Kosten: Gratis (op je eten/drinken na natuurlijk)
Duur vermaak: Als je alles doet: hele dag
Leeftijd: Onze 1 jarige vermaakt zich prima in de speeltuinen! Tot ongeveer 7 jaar.
Praktisch: Op zaterdag zijn er kraampjes bij de plaza's, heel leuk! Overal rijden taxi's rond, veel tentjes, geen bijzonderheden.
Buggy vriendelijk: Ja


8. Tres de Febrero park; waterfietsen huren en gezellige restaurants met een draaimolen 

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Deze activiteit met kinderen is goed te combineren met 9 als je een wat langere dag wilt. Wij deden ze apart. Waterfietsen huur je voor 30 minuten of 60 minuten. Het is een prachtige omgeving en je fietst om het park van de rozen heen. Er zijn schattige bruggetjes, hardlopende mensen, heel veel ganzen die je achterna zwemmen (haha, wah!). 

Kosten: 3500 pesos
Duur vermaak: Halve dag, wij hebben dit gecombineerd met een lunch bij een restaurant eerst en daarna teruglopen naar ons appartement (40 min.). We houden van wandelen en vinden het prima te doen met de kinderen.
Leeftijd: Onze 1 jarige vermaakt zich prima in de speeltuinen! Tot ongeveer 7 jaar.
Praktisch: er zijn reddingsvesten verkrijgbaar bij de boten. Er is een wc bij de waterfietsen en een kiosk waar je wat te drinken, eten kunt kopen.
Buggy vriendelijk: Ja, ze zetten je buggy vast met een fietsenketting aan het fietsenrek. Het park is goed te wandelen met de buggy.

9. Planetario Galileo Galilei in combinatie met Rosedal garden

Het Planetario was 2 keer dicht toen wij wilden gaan, waardoor we uiteindelijk niet zijn geweest. Ze geven shows, het is daarom een goed idee om op de website te kijken hoe laat deze gegeven worden. Dit is ongeveer leuk voor kinderen vanaf 7 jaar. Het zit dicht bij het park Tres de Febrero (zie punt 8), waar ook het rozenpark zit. Je zou het Planetario gemakkelijk kunnen combineren met al deze bezichtingen of bijv. alleen het Paseo El Rosendal Garden.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, ArgentiniePlanetario

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, ArgentiniePaseo El Rosendal Garden

Kosten: alleen Planetario: 600 pesos per persoon
Praktisch: Planetario is open van dinsdag - vrijdag. Verstandig is om de kaarten online aan te schaffen (verplicht ook!). Klik hier voor de website.
Buggy vriendelijk: Ja, allebei.

10. Kookworkshop: Empanadas maken

Dit was echt geweldig en mijn tip is om dit als eerste te doen. Wij hebben het gedaan bij @pachamamaexperience (zie instagram) en Francesco vertelt je alles over de geschiedenis van typisch Argentijnse gerechten. Zo weet je de rest van je verblijf hier wat leuk is om te proberen. Hij geeft ook zijn beste tips voor restaurants. De workshop duurde ongeveer 4,5 uur. Elena (3 jaar) deed leuk mee, Olivia (1 jaar) was af en toe onrustig. Maar het was goed te doen. Note: mocht je kleine zoals die van ons niet graag 'nieuwe' dingen proberen, neem dan een broodje mee voor ze.

Kosten: wij betaalden contant € 45,00 per persoon (in euro's). De kinderen hoefden niet te betalen.
Praktisch: Te boeken via Airbnb, maar je kunt ook een DM sturen @pachamamaexperience
Buggy vriendelijk: Ja

11. Bezoek een paardenrace bij Hipodromo de Palermo of een wedstrijd Polo in combinatie met spelen bij Polo

Wij hebben een paardenrace bijgewoond en het was geweldig! Het is ook weer een prachtige plek om te zien. Er is een gedeelte bij de grote ingang waar je boven kunt kijken, je betaalt hier entree (volgens mij € 5,00 p.p.) en je kunt er dan wat eten/drinken. Wij vonden het leuk met de kinderen om dichtbij de baan te kijken buiten. Je kunt dan tussen de wedstrijden dan ook naar het inlopen van de paarden kijken (je ziet vanzelf waar de paarden naar binnen lopen op de racebaan, daar is een klein gedeelte waar de paarden gestalt worden en ook warmlopen). Op basis daarvan kozen wij een fit paard om wat euro's op te zetten.

Tegenover de Hipodromo zit de Campo Argentino de Polo. Daar zit een speel en klimgedeelte op vrijdag, zaterdag en zondag. Enorm veel restaurantjes, een bakker en een heerlijke ijscokar. Het klimmen is ongeveer vanaf 6/7 jaar. Er zijn springkussens (ook buiten gedeelte voor de hele kleintjes die net stappen kunnen zetten), je kunt een danswedstrijd doen, Virtual Reality doen, gamen, er zijn trampolines en een binnen gedeelte voor kleine kinderen (1 - 6 jaar ongeveer).

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: De paardenrace is gratis. De speelattributen zijn redelijk prijzig. Je betaalt voor alles apart. Springkussens 1000 pesos voor de gehele dag (die valt mee). Echter voor de aparte binnen speelgedeeltes bijvoorbeeld: 30 minuten voor 2500 pesos per kind.
Praktisch: Controleer op de website van Polo of ze open zijn. Wij waren er in maart 2023.
Buggy vriendelijk: Ja

12. - Chinatown, speeltuin, eten en winkelen!

Chinatown is niet een hele bijzondere activiteit, leuk om even te zien ( 1 straat) gecombineerd met spelen met de kinderen bij Plaza Alberti (te lopen) en eten bij Biblos (op de hoek van het park, stuk verder lopen dan de speeltuin). Je zou daarna nog door kunnen lopen naar de winkelstraat (druk! met auto's vooral ook): Avenida Cabildo. Wij liepen vanaf plaza Alberti naar die straat en dan richting links.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: alleen voor het eten dat je koopt
Praktisch: Er zitten geen lekkere koffietentjes in Chinatown zelf, eerst ergens anders koffie drinken dus (haha).
Buggy vriendelijk: Ja

13. Bezoek Plaza de Mayo (Casa Rosada); te combineren met 6 (Puerto de Madero)

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

1 van de mooiste plaza's in Buenos Aires. Je wordt omringd met historische, karakteristieke gebouwen. Waaronder het Casa Rosada, presidentiële kantoor. Je loopt vanaf hier makkelijk door naar Puerto Madero wat achter Casa Rosada ligt.

Kosten: geen
Praktisch: geen wc's, achter Casa Rosada zit de have van Puerto Madero met allemaal restaurants.
Buggy vriendelijk: Ja

14. San Telmo markt op zondag bij Dorrego Square

De bekendste markt van Buenos Aires! Let op: hier zou ik echt adviseren om een draagzak i.p.v. een buggy mee te nemen. Het is druk, zeker in de foodmall die je niet mag overslaan.

De place to be om souvenirs te scoren, straatartiesten te zien zoals Tango dansers, tekenaars, muziek en zoveel meer!

Houd je spullen hier goed in de gaten, tas op je buik. Er zijn zakenrollers heel actief.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: het is netjes als je geniet van de artiesten en foto's/filmpjes maakt om wat pesos te geven
Praktisch: geen wc's, behalve bij restaurants. Houd je spullen in de gaten, zakenrollers actief!
Buggy vriendelijk: Op de markt te doen, in de foodhall met de drukte niet. Ik zou een draagzak meenemen i.p.v. de buggy.

15. Okidoki cafe

Niet perse een must-see. Als je wat langer in Buenos Aires bent en je wilt de kinderen gewoon even laten spelen terwijl jij een koffie kunt drinken. Dan is dit een goede optie. Er is echter ook "Indoor Argentina" welke wat groter is, een soort ballorig. Mocht je de kinderen even willen laten uitrazen. Veelal werken ze hier met tijdsblokken van 2 uur ongeveer.

Kosten: 500 per volw. en 2500 per kind. Je krijgt hierbij een koffie en de kinderen wat te drinken + stuk fruit.
Praktisch: ga voor een tijdsblok voor 16:00 uur voordat de kinderfeestjes komen. Je kunt online reserveren en betaalt met creditcard 1000 pesos vooraf.
Buggy vriendelijk: Ja

16. Temaiken Biopark

Dit is een dierentuin. Voor ons was het heerlijk om even weg uit de stad te zijn, omdat we er 6 weken waren. Wij kozen voor deze dierentuin omdat de andere Zoo Lujan, dicht was. Mooie verblijven, hele dag vermaak, niet heel bijzonder. Wij hebben een heerlijke dag gehad.

 17. La Boca; de kleurrijke straat

De grootste bezienswaardigheid in Buenos Aires volgens mij. Mooie geschilderde huisjes in allerlei kleuren, streetart en veel eten. Met de kinderen vond ik het eerlijk gezegd pittig, dus bereid je voor. En niet zo leuk. Ik las op andere sites dat er tango dansers zijn, echter dansen ze niet, maar kun je tegen betaling alleen met de op de foto (haha). Heel commercieel, maar het is een arm gebied. Al kan ik me niet voorstellen dat ze niet genoeg verdienen in deze straat. Het is ontzettend druk en iedereen betaalt graag voor alles.

Ondanks mijn mindere ervaring, is het wel echt een must-see. Neem vooral geen buggy mee, maar een draagzak. Er is een ongelijke grond. Wijk niet van de straat Caminito af (niet veilig) en houd vooral je spullen goed in de gaten. Zakenrollers zijn hier heel actief.

Wij lieten ons op de terugweg afzetten bij het Congress gebouw. Er zit daar een kleine plaza met speeltuin. De kinderen konden even spelen en daarna konden we nog even het Congress gebouw bewonderen. Echt prachtig!

Kosten: eten/drinken, geen toegang, ze vragen hier wel overal geld voor; foto's maken bijv.
Praktisch: wijk niet van de drukke straat Caminito af, er is genoeg te eten/drinken en dus toiletten beschikbaar.
Buggy vriendelijk: NEE, echt niet doen! Draagzak mee.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie
                               La Boca

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, ArgentinieCongress gebouw

18. Japanse tuin in combinatie met een speeltuin

Tegenover de Japanse tuin zit een speeltuin. Je kunt vanuit hier eigenlijk heel veel bezoeken: het Planetario, Ecoparque, Tres de Febrero, Botanische tuinen. Tegenover de Japanse tuin zit een mooie speeltuin wat wij een leuke combinatie vonden.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: 690 pesos per volw.
Praktisch: er zijn kiosken waar je eten/drinken kunt kopen en toiletten.
Buggy vriendelijk: Ja.


19. Shoppingmall Galaria Pacifico

Dit is verreweg de mooiste shoppingmall die ik ooit heb gezien! Al koop je er niets (creditcard is nodig, haha), is het mooi om hier een kijkje te nemen. Eventueel op weg naar Puerto Madero om hier een tussenstop te maken. Er is nog een winkelstraat die naast de shoppingmall loopt, maar daar vonden wij niet zoveel aan.

Uitstapjes met kinderen in Buenos Aires, Argentinie

Kosten: veel als je iets koopt, haha. Geen toegangskosten.
Praktisch: er zijn beneden tentjes om te eten/drinken.
Buggy vriendelijk: Ja.

20. Bezoek een boerderij net buiten de stad; echt iets locals!

Kijk eens op de instagram: @Lapalomapolook deze hebben wij helaas niet gedaan. Omdat ze aan het renoveren waren. Ik baalde echt ontzettend, want dit leuk mij zo leuk om te doen. Er is een boerderij, het is net buiten de stad Buenos Aires waar dieren zijn, je kunt traktor rijden, een zwembad en kunt paardrijden met de kinderen. Echt Argentijns!

21. Doe een wandel of privé autotour

Deze hebben wij niet gedaan, omdat we zelf al heel veel hadden gezien. Het is ook mogelijk om te fietsen. Echter hebben ze voor kinderen geen fietszitjes, leek mij wel heel leuk. Wil je goede achtergrond informatie over alle prachtige streetart, historische gebouwen, plaza's en in Buenos Aires? Dan is een wandel- of autotour erg leuk om te doen. Bij Ontdekbuenosaires hebben ze Nederlandse gidsen, hoe fijn! Klik hier voor hun website.

Wil je meer foto's/filmpjes van de activiteiten zien? Bekijk de Highlight "Buenos Aires" op mijn instagram, hier vind je alles terug wat wij hebben gedaan. Klik hier voor mijn Instagram @adriana_ljubic.

Tips voor andere instagram accounts voor leuke tips in Buenos Aires:
@turistaenbuenosaires
@salidasparachicos
@buenosairesparachicos
@ontdekbuenosaires

Meer over de praktische zaken weten zoals waar kun je geld het beste wisselen? Klik hier over informatie of Buenos Aires veilig is met kinderen en alle praktische zaken.

Laat je het weten als je wat van deze tips gaat doen met je kinderen als je in Buenos Aires bent? Lijkt me heel leuk om te horen van je! En tips voor andere ouders achterlaten is natuurlijk ook leuk! En heb je vragen? Stel ze gerust!

Over de schrijver
Moeder van Elena (2019) en Olivia (2022), gek op reizen met de kinderen, unieke dates met de liefde van m'n leven en vooral meer uit het leven halen dan gemiddeld. Levensgenieter en ambitieus.
Reactie plaatsen