Verloftips & hoe wij het regelen met ons werk tijdens onze wereldreis

Wil jij verlof regelen voor een reis met je kinderen? Ik vertel je in dit blog hoe wij het hebben geregeld!

Mitch heeft z’n eigen online bedrijf (vaders met impact) en hij nam zijn werk mee tijdens onze reis.

De landen die we kiezen zijn gebaseerd dat er internet is. Mitch moet kunnen werken en dat is 1 van de redenen dat we kunnen gaan (gezien onze wereldreid erg impulsief was).

Ik ben gestopt met m’n werk. Alles wat online kan van Bellasol, doe ik zelfzelf. M’n lieve schoonmoeder en haar man versturen de meeste pakketjes. En ik start terwijl we op reis zijn met affiliate marketing..

Ondanks dat wij allebei niet (meer) in loondienst zitten, heb ik destijds toch wat informatie gezocht hoe je ervoor kunt zorgen om vrij te krijgen van je werk. Om uiteraard je droom (wereld)reis met kinderen te kunnen maken!

Tips om verlof te regelen:

1. Als je kindje onder de 1 is; vanaf aug 2022 (in NL) is er een nieuwe wet. Je mag 9 weken ouderschapsverlof opnemen en het uwv betaalt 70% uit; plak er 3 weken vakantie aan en je hebt 3 maanden reistijd!

2. In overleg met je werk onbetaald verlof aanvragen (er zijn werkgevers die staan daarvoor open in de weet dat je weer terugkomt)

3. Neem gedeeltelijk verlof op en vraag of je wat werk tijdelijk op afstand kunt doen = win win. Je hebt zelf inkomen en je werkgever ontlast je tijdelijk met wat werk. Misschien wilt 1 van je collega's wel wat extra uren maken? Zo hoeft er niemand in jouw plaats te komen!

4. Tot je kindje 8 jaar is mag je 26 x het aantal uren per week ouderschapsverlof aanvragen = half jaar. Is wel onbetaald, maar je hoeft dan niet je baan op te zeggen.

5. Is het door je werk niet mogelijk? Ben je echt zo gehecht aan je baan? Er zijn zoveel mogelijkheden die je online kunt doen tegenwoordig! Zowel voor jezelf als bij bedrijven.

Als je iets wilt, dan ligt het antwoord vaak meer dichterbij dan je denkt. Mitch gaf 2 jaar geleden nog Personal training op locatie. Anderhalf jaar geleden switchte hij naar online. Om meer vaders te kunnen helpen, buiten Almere. Niet wetende dat deze switch er voor zorgde dat we nu op wereldreis zijn.

Het was keihard werken. Ik werkte fulltime, waardoor er was altijd 1 van ons die werkte. En Mitch maakte dagen tot in de late avonduurtjes. Ik wilde de kids niet naar de opvang, we maken het ons soms niet makkelijk. Niet omdat ik de opvang slecht vind, maar Elena vindt de opvang niet leuk (huilen.. en ja we hebben het een tijd geprobeerd). Olivia (is nu net 1) vond ik te jong. Oma’s spelen ook een grote rol.

Ik wil het niet makkelijker laten overkomen dan het is. En ik weet dat het bij een ander altijd makkelijker lijkt. Maar als je iets echt wilt….

Als je aanvulllende tips hebt of zelf een online job hebt. Laat het weten in een comment! Leuk als je andere moeders hiermee inspireert.

Over de schrijver
Moeder van Elena (2019) en Olivia (2022), gek op reizen met de kinderen, unieke dates met de liefde van m'n leven en vooral meer uit het leven halen dan gemiddeld. Levensgenieter en ambitieus.
Reactie plaatsen