Ik vertel je transparant hoe wij onze wereldreis financieren en wat de mogelijkheden voor jou zijn, zonder spaarplan!

De meest gestelde vraag van het moment! Naast wat kost een wereldreis, hoe betalen wij de wereldreis? 

Wij hadden geen jarenplan, het was een redelijk impulsieve actie. Wij hebben daardoor niet de meest (investeringswijs) handige/zuinige manier . Geld lenen, kost geld: 

1. Wij zouden een stukje van onze overwaarde opnemen van het huis

Onze hypotheek is zo ontzettend laag, dat ook al namen we 30-50k op, dat hij nog steeds laag is. Wat ik zeg, dit is niet de beste manier. Als je een hoge hypotheek hebt, zou ik het echt niet doen. Maar al knalt de huizenmarkt naar beneden, komen wij niet in de problemen. Van dit geld zouden wij de vliegtickets en accommodaties financieren. Uiteindelijk hebben wij dit niet gedaan, omdat het te laat was om dit nog voor elkaar te krijgen. Ik ging uit dienst en kon geen werkgeversverklaring meer aanleveren.

2. Mijn verloofde blijft daar werken 

Mitch is (lifestyle)coach voor vaders & dat doet hij online. Zijn online coaching is de afgelopen jaren enorm gegroeid en steeds meer vaders maken de stap naar een fitter en gezonder leven. Hij kan overal ter wereld blijven coachen met zijn laptop, telefoon en goed internet. Dit betekent wel dat ik af en toe alleen met de kids ben (wah dat vind ik zo spannend!!). De inkomsten hiervan dekken ons dagbudget.

Wij gaan ook naar wat prijzigere landen. Maar.. als je je werk ook online kunt doen (en daardoor een Westers inkomen hebt) en landen uitzoekt waar het een stuk goedkoper is dan in Nederland. Zorgt dat iemand in Nederland jouw huis huurt. Dan kom je dus al een heel eind zonder groot spaarplan… 

3. Erfenis van de oom van Mitch 

Hoeveel mooier kun je dit gebruiken. Hier hebben we de eerste 2 accommodaties en 1 x vliegtickets van gekocht. 

4. Spaargeld in crypto en aandelen

We hebben in de afgelopen jaren gespaard (dat zit in crypto en aandelen), wat eigenlijk (mede) bedoelt is om te investeren. Met dit geld doen we niets tijdens de reis, overigens met dit geld doen we nooit iets, want het is ook ons pensioen. Maar mocht er onverhoopt geld nodig zijn, hebben we wat achter de hand. Dat is het financiële plaatje om onze wereldreis te betalen. 

Als je vragen hebt, laat het weten via een reactie of stuur me een berichtje via het contactformulier. Hoe ik het met mijn werk doe en wat we met ons huis doen etc, deel ik binnenkort ook. 

Vergeet nooit: als je iets echt wilt: zijn er altijd mogelijkheden!

Lees ook: Marlyn vertelt over haar reis-ervaring met kinderen, de kosten en hun spaarplan.