Marlyn: vertelt over haar reis ervaring met kinderen, de kosten en hun spaarplan!

Marlyn (35 jaar), getrouwd en moeder van 2 kinderen vertelt over haar reis-ervaring met kinderen, de financiën, haar huis en hun werk. 

1. Wil je een stukje voorstellen?

Hi, ik ben Marlyn, 35 jaar oud en woon samen met mijn man Edward en 2 kids Lizzy (uit 2018) en Quinn (uit 2020) in Ridderkerk. Toen Edward en ik in 2011 een prachtige rondreis door Zuid-Afrika maakte, zijn wij besmet geraakt met het reisvirus. De afgelopen jaren hebben wij geprobeerd zoveel mogelijk van de wereld te zien. Aan onze reizen door onder andere Bolivia, Tanzania, Marokko, IJsland en Lapland hebben wij de mooiste herinneringen.

Wat kost een wereldreis met kinderen


2. Wat waren redenen om te gaan reizen met de kinderen?

Wij hebben na onze studie de prioriteit gegeven aan samenwonen in plaats van reizen. Hier hebben we altijd een beetje spijt van gehad. We hadden het zo tof gevonden om een keer voor langere tijd op reis te gaan. Toen ik zwanger was van de 2e, kwam het besef: als we het niet snel doen (voordat Lizzy leerplichtig is), dan komt het er nooit meer van. Wat ook meehielp in het groeien van het verlangen om op reis te zijn waren de lockdowns. Ik denk dat als je iets niet mag, je het alleen maar meer wilt ;-). En zo vertrokken we in september 2022, met 2 kids (van 2 en 4 jaar) voor drie maanden op reis.

Kosten voor een wereldreis met kinderen

3. Wat was je favoriete kindvriendelijke land(en) en waarom?

We hebben met Lizzy al bijna 20 landen bezocht, maar Australië is echt mijn favoriet. Het land is zo prachtig, divers en gemakkelijk te bereizen. Daarnaast vind ik het fijn dat de gezondheidszorg goed is, iets waar ik altijd op let bij het kiezen van een bestemming.

4. Weet je ongeveer de totale uitgaves nog van de laatste reis met de kinderen?

Wij zijn in totaal 3 maanden op reis geweest: naar Singapore, Indonesië, Australië en Egypte. In totaal hebben we 27.000 euro uitgegeven, waarvan ruim 8000 euro aan de camperhuur in Australië en 6.500 euro aan vluchten. Hier zitten niet de vaste lasten bij die in Nederland nog doorliepen. Als we die meerekenen, dan zouden we ongeveer op 33.000 euro uitkomen.

5. Hoeveel uitgaves incl. vaste lasten heb je normaal in Nederland in 3 maanden? 

Normaal gesproken geven we ongeveer 4300 euro per maand uit, dus 13.000 euro per 3 maanden.

6. Hoe hebben jullie de reis gefinancierd? Was er een spaarplan? 

Toen we de beslissing maakte om voor langere tijd op reis te gaan (dit was ongeveer 2 jaar voor vertrek), hadden we al een aardig bedrag op de spaarrekening. Ik denk dat we in die twee jaar 30.000 euro extra gespaard hebben, dus ongeveer 600 euro per maand. Ons ‘geluk’ was dat we door Covid niet konden reizen of uiteten, het sparen ging hierdoor een stuk makkelijker.

Reizen met kinderen, tips, hoeveel kost het en kindvriendelijke landen

7. Kun je uitleggen hoe jullie dit met je werk hebt gedaan tijdens het reizen?

Zowel mijn man als ik hebben allebei 4 maanden onbetaald verlof gekregen. Ongeveer de helft bestond uit opgespaarde vakantiedagen (was het weer handig die Covid ;-)) en de andere helft uit ouderschapsverlof.


8. Wat hebben jullie met het huis gedaan? 

Alle scenario’s zijn door ons hoofd gegaan. Verkopen ging snel van de tafel, we hebben een fijn huis en we gingen maar een paar maanden weg. Verhuren hebben we iets langer over nagedacht, maar we hebben besloten ook dat niet te doen. Ik vond het fijn om altijd thuis te kunnen komen als dat nodig was, bijvoorbeeld door strenge lockdowns. Daarnaast had het extra geld fijn geweest, maar het was niet benodigd. Omdat we een kat hebben, is ons buurmeisje bij ons in huis gekomen in de tijd dat wij op reis waren.


9. Hoe vond je het reizen met kinderen? En hoe deden de kinderen het?

We vonden het reizen met kinderen voor onze grote reis al leuk, maar nu we terug zijn beseffen we ons helemaal hoe heerlijk het is om 24/7 samen te zijn, leuke dingen te kunnen doen en de wereld door de ogen van de kids te zien. Wij hebben best op een hoog tempo gereisd, en af en toe was het pittig om na een lange reisdag nog naar de speeltuin of het zwembad te moeten. Wij lagen dan ook elke avond vroeg op bed. Maar de kids hebben het altijd zo goed gedaan. Uren in de camper (we hebben 9000 kilometer gereden door Australië) of in het vliegtuig (in 38 uur van Sydney terug naar Amsterdam), eigenlijk was het nooit een probleem.

Kosten voor een wereldreis met kinderen

10. Is er iets wat je anders had gedaan als je erop terugkijkt?

Ik zou denk ik de volgende keer iets langzamer willen reizen. Na 3 maanden was ik echt reismoe, ik verwacht dat dit minder is als je tussendoor meer rust neemt. Daarnaast zou ik proberen nog meer te genieten in het moment en van het feit dat je alle tijd voor elkaar hebt. Nu we weer thuis zijn, en Lizzy naar school en zwemles gaat, mis ik regelmatig de periode waarin we niets moesten, alleen maar samenzijn.


11. Zou je nog iets willen zeggen tegen moeders die twijfelen of heb je nog andere tips die je graag mee wilt geven? 

Ik denk dat het vanaf nu altijd zal blijven kriebelen om nog een keer voor langere tijd om reis te gaan. Lizzy is nu leerplichtig, maar waar een wil is is een weg. Daar geloof ik echt in. Probeer te denken in mogelijkheden, dromen zijn er om waargemaakt te worden. En ik droom ervan om ooit nog eens met de kids op reis te gaan. Tot die tijd verzamel ik al mijn tips en inspiratie op mijn blog https://travelwithkids.net/ en mijn Instagram https://www.instagram.com/travelwith.kids/

______________________________

Heb je het verhaal van Linda en haar gezin, wonend op Curacao al gelezen? Zij vertellen over hun financieel onafhankelijkheid. Lees het hier.

Ik ben altijd op zoek naar gezinnen die transparant zijn over hun reiservaring met kinderen, hun financiën en de kosten. Om andere gezinnen te inspireren hun dromen te volgen. Lijkt jou dit leuk? Laat het mij weten via het contactformulier. Klik hier.

Over de schrijver
Moeder van Elena (2019) en Olivia (2022), gek op reizen met de kinderen, unieke dates met de liefde van m'n leven en vooral meer uit het leven halen dan gemiddeld. Levensgenieter en ambitieus.
Reactie plaatsen