Vancouver met kinderen te doen
Canada met kinderen
Adriana Ljubic
Canada met kinderen
08/27/2023
10 min
0

Vancouver met kinderen: leukste activiteiten en belangrijke info!

08/27/2023
10 min
0

Vancouver met kinderen is ontzettend leuk om te doen! Wij zijn in totaal 6 weken in Canada geweest, waarvan 3 weken in Montreal, 2 weken in Vancouver en 1 week in Calgary (Banff bezocht). Dit was in de zomerperiode. 

Ik vind het altijd leuk om de leukste (liefst hidden gem) plekjes te ontdekken. In dit blog vind je een combinatie met de populaire hotspots in Vancouver en ook een paar plekken die je niet in andere blogs terug vindt! Onze kinderen waren 4 en 1 jaar toen wij deze prachtige plekken in Canada bezochten.

Het is heel goed te doen om met kleine kinderen met het OV te gaan in Vancouver. Zowel bus als metro en alles is kinderwagen vriendelijk!

Ben jij opzoek naar de leukste activiteiten met kinderen in Vancouver? Hier vind je de leukste:

1. Kindvriendelijke Stanley Park
2. Fietsen met kinderzitjes
3. Playland, pretpark voor kleine kinderen
4. Lynn Canyon Park (kindvriendelijke hike en brug)
5. Granville Island (Kidsmarket)
6. Kidtropolis (Kids playground)
7. Grouse Mountain: de kindvriendelijke berg
8. The Dutch pannekoeken
9. Science world (baby gedeelte, groot klein kind gedeelte, bellen show, leuke experimenten) makkelijk met OV,
10. Boerderij (alternatief die andere)
11. Maan farms; kinderparadijs boerderij!
12. Lindeman Lake; pittige hike naar prachtig meer!
13. Gastown (leuk voor souvenir)

1. Het kindvriendelijkste park in Vancouver: Stanleypark

Dit park in Vancouver heeft zoveel te bieden voor kinderen. Van speeltuinen, zwembad, Aquarium, shows en kindvriendelijke restaurants. Je komt makkelijk met de bus vlakbij het Stanleypark, je moet dan nog een klein stuk lopen (5 - 10 min.). Zodra je bij het park komt staat er een plattegrond wat je er allemaal kunt doen en ook waar de speeltuinen te vinden zijn. 

Vancouver met kinderen activiteiten

Dit is er te doen in het Stanleypark met kinderen:
- Ons favo kindvriendelijke restaurant: Stanley's Bar en Grill (mooi tussen de bomen in, geeft het gevoel alsof je midden in de natuur zit. En het eten is heerlijk!)
- De speeltuinen, er zijn meerdere speeltuinen waarvan 1 speeltuin waar je met water kunt spelen. Badkleding mee dus!
- Je kunt ervoor kiezen om te wandelen, maar ook om te fietsen. Bij punt 2 bespreek ik de fietsmogelijkheden met kinderen.
- Er is een super leuke trein die wij i.v.m. onderhoudt helaas niet konden doen.
- Een leuk en uitgebreid Aquarium
- Buitenzwembad (let op werkt met shifts)
- Rose Garden (een tuin met heel veel rozen, echt prachtig!)
- In de zomer worden er leuke kindvriendelijke shows georganiseerd vlakbij het Stanley's Bar en Grill restaurant. Bij ons werd "Matilda" gedraaid.
- Je kunt met de kinderen in een koets met paard door het park. 

2. Fietsen met kinderen door Stanleypark

Dit is de mooiste fietsroute in Vancouver en zo leuk om met de kinderen te doen. Je kunt helemaal langs het water om het Stanleypark heen fietsen. Er zijn talloze fiets aanbieders die zowel een fietsbak voor de kinderen verhuurt als fietsstoelen. Je komt langs speeltuinen of fietst naar 1 van de bovenstaande tips. 

Wij huurden onze fietsen bij Spokes Bicycle. Deze zit direct over de weg als je uit de bus stapt. Er zitten daar overigens meerdere. Ik vond hier de beste prijs en ze hebben kinderstoelen. Je kunt voor een halve dag of hele dag huren. Hier is de link naar Spokes Bicycle. 

Je kunt ook via Baja Bikes (NL organisatie) tours boeken. Zij hebben in veel landen zelfs een Nederlandse gids (ik weet niet of dit ook in Vancouver zo is, het verschilt). Bekijk info via deze link.

Vancouver met kinderen activiteiten

3. Playland (mini pretpark)

Een ontzettend leuk mini pretpark in Vancouver voor kleine kinderen. Onze oudste (4 jaar) vond het helemaal geweldig. En zelfs voor onze jongste (1,5 jaar) was er zat te doen. Het is niet een hele bijzondere activiteit voor helemaal in Canada, wij vonden het wel fijn om af te wisselen met een dagje hike. 

Vancouver met kinderen activiteiten

4. Lynn Canyon Park (kindvriendelijke hike in Vancouver natuur)

Dit is een ontzettende leuke hike in Vancouver om met kinderen te doen! Het park is gratis en er hangt ook een prachtige hangbrug waar je overheen kunt (gratis versie van Vancouver). Het leuke van dit natuurpark vond ik dat er een rivier loopt waar je makkelijk bij komt. Met kleine rotsen in het water, wat ontzettend leuk is om over te klimmen met de kinderen. De lokale mensen komen hier gewoon om te chillen en te zwemmen, springen van cliffs (wat wel  wordt afgeraden i.v.m. ongelukken). Als je over de brug loopt en dan de route naar links neemt, dan kom je bij deze stukken. 

Praktisch: Er is een leuk ecologisch centrum (klein) bij het begin van het park met wat souvenirs, speelmogelijkheden en leuke informatie over de dieren. Er zitten ook toiletten en een restaurant (tot 17:00 uur open dacht ik). Het is niet te doen met de buggy, wel goed te doen met de kleine in de draagzak. Het is een korte en makkelijke hike, met veel trappen. Je spendeert makkelijk, met het spelen bij de rivier, een halve dag. Er gaat een bus naartoe, hij komt niet heel vaak. Uber is ook goed te doen. Wij deden heen uber en terug bus.

Vancouver met kinderen activiteiten

Vancouver met kinderen activiteiten

5. Granville island (incl. Vancouvers kidsmarket)

In Vancouver is een leuke plek om met kinderen te bezoeken: Granville Island. Er zit een kidsmarket met een gedeelte soort gamehall (voor kinderen, ook wat leuke kleine spellen/auto's voor de hele kleintjes). Er zitten winkels en ook een klein speel/klimgedeelte (a la heel mini balorig) waar je voor betaalt (€ 10,-). 

Verderop zit ook een grotere markt: Public Market. Het leuke van deze mark vond ik zelf was dat het niet alleen fruit was. Maar juist ook lokale producten (zoals honing), handgemaakte producten zoals service en veel lekkernij om meteen te eten. 

Een hele leuke combi voor kinderen en volwassenen. Het is makkelijk om met de bus te komen en goed toegankelijk met de buggy.

Vancouver met kinderen activiteiten

6. Kidtropolis

Even een dagje spelen met kleine kinderen in Vancouver? Dan is Kidtropolis een goede optie. Beide dames (4 en 1 jaar) hebben zich ontzettend vermaakt in Kidtropolis. De kinderen duiken een dagje in allerlei beroepen zoals dierenarts, tandarts, brandweerman of pizzakok. Geen echte must see van Vancouver, wel fijn voor een lekkere afwisseling als je de kids even wilt laten spelen.

7. Grouse Mountain: de kindvriendelijke berg in Vancouver

Grouse Mountain heeft ons heel leuk verrast als activiteit met de kinderen in Vancouver. Met de gondel kun je de berg op waar tal van activiteiten zijn zoals de lumberjackshow (houthakkersshow), een vogelshow, er wonen 2 grizzlyberen en er is een klim speeltuin in de bomen. Onzettende leuke en kindvriendelijke activiteit om met de kinderen in Vancouver te doen.. 

De buggy is best goed te doen. Je kunt vanaf Canada Place een gratis shuttle nemen naar het begin van de cabine lift de berg op. Het is ongeveer 25 minuten rijden met de shuttlebus. 

Als je terugkomt bij Canada place dan zitten daar veel leuke restaurants om te eten, bij het water. Het is daar echter zo druk, dat het goed is om van tevoren te reserveren. Het is leuk om daar ook even te wandelen gezien de watervliegtuigen daar landen en opstijgen op het water. 

Vancouver met kinderen activiteiten

Vancouver met kinderen activiteiten

8. NLse pannekoeken eten in Vancouver met de kinderen

Er zitten een aantal vestigingen in Vancouver met Nederlandse pannekoeken. Super leuk om daar een lunch of diner te doen met de kinderen. Ik ben geen grote pannekoeken fan, maar wij vonden ze heerlijk! Het heet "The Dutch Pannekoek House".

9. Science world (leuke activiteit met kleine kinderen ook!)

Dit was een van de leukste science worlds waar we tijdens onze wereldreis zijn geweest. Zeker omdat het ook leuk voor onze jongste (1 jaar) was. Ze hebben een heel speelgedeelte voor de kleintjes en zelfs voor de hele kleine die nog niet kunnen lopen een apart kruip/ontdek gedeelte. Voor de 4jarige was zowel dit leuk als de experimenten die leuk zijn voor oudere kinderen. Dikke aanrader om samen met de kinderen een (mid)dag door te brengen! Je komt er heel makkelijk met het OV, want de metro stopt zowat voor de deur.

Vancouver met kinderen activiteiten

Vancouver met kinderen activiteiten

10. Kinderboerderij in hartje Vancouver

In hartje Vancouver vind je Southlands Heritage Farm. Je kunt ponyriding boeken voor ongeveer € 15,-. Het is echt super kort, dus behalve als je kleine dat heel graag wilt, zou ik het doen. Je kunt wat dieren aaien en schommelen. Leuk als je even een middag niks hebt met de kinderen in Vancouver. Maar welke boerderij ECHT geweldig is, een uur vanaf Vancouver rijden: 

11. Maan Farms: kinderparadijs Boerderij (1 uur van Vancouver)

Dit was zo een geweldige ervaring. Ze hebben er ALLES. Van dieren voeren, tot heel veel speelmogelijkheden zoals glijbaan, zipline, mini huisjes, spelletjes, een spingkussen. Je kunt je eigen blauwe bessen plukken (ook erg leuk om de kinderen te laten zien hoe dat werkt en moet). En ze hebben het leukste ijsje wat je ooit hebt gezien. Er zijn tractors waar de kids op kunnen zitten. Er is een winkel bij waar je wat leuks kunt kopen en je kunt er eten/drinken. 

Wij bestelden tickets online, het is goed te doen met de buggy en leuk voor de hele kleintjes ook. 

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

12. Lindeman Lake (pittige hike met 2 kleine kinderen)

Onze kinderen waren 4 en 1 jaar toen wij deze hike deden vlakbij Vancouver. Het is ongeveer 2 uur rijden. En je klimt naar boven naar een prachtig meer. De kleur van dat meer is  ontzettend mooi. De klim is leuk en echt midden door de natuur. Er is een kleine waterval die je tussendoor tegenkomt. Veelal is het druk, echter regende het bij ons. En was het daardoor rustig. 

Als je opzoek bent naar een leuke hike, dan is deze zeker gaaf om te doen. Wij vonden het met een dreumes op de rug en een 4 jarige wel pittig. Normaal doe je er 45 minuten over en wij deden er al 2 uur over alleen de heen weg. Ik had hem alsnog echt niet willen missen en het was zo gaaf dat we zo met elkaar moesten samenwerken. 

Vancouver met kinderen te doen

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

13. Gastown (souvenir shopping) 

Een in historische stijl winkelstraat met café's. Er staat ook de bekende stoomklok, heel interessant om te zien voor de kinderen. Het is een klein stukje en zit naast Canada place middenin Vancouver. Je zou het kunnen combineren met jullie bezoek aan Grouse Mountain als je de gratis shuttle neemt. 

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

Aanvullende praktische informatie:

- Pinnen gaat overal heel makkelijk
- Het OV is super goed te doen en ook kind/buggyvriendelijk
- Wij zaten net buiten centrum Vancouver in Burnaby, hierdoor was ons appartement wat goedkoper, maar we waren er zo met de metro!
- Chinatown leek helemaal vervallen en lazen we ook overal. Er lopen vooral junkies rond, mocht die op je lijstje staan..
- Het Down Town centrum van Vancouver vond ik persoonlijk ook heel leuk om doorheen te lopen. Langs de winkeltjes. Vancouver is een mooie stad!

Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter en ik reageer binnen 48 uur. Heb je toevallig nog tips nodig voor de vliegreis naar Vancouver met kinderen? Klik hier voor het blog met vliegtips met kinderen.

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

Vancouver met kinderen Canada activiteiten

Reacties
Categorieën