Isla Holbox met kinderen de moeite waard? Absoluut, het is het paradijs van Yucatan vinden wij. Ons hoogtepunt van onze reis met de kinderen in Mexico.

Dit was een enorm paradijs! Alleen al van het feit dat er geen auto’s rijden (bijna niet..) kon ik al enorm genieten. Als wij aankomen vanaf de ferry staan er allemaal golfkar taxi’s te wachten. De palmbomen, de relaxedheid. Nu snap ik wat iedereen zegt met dat er een hele andere vibe hangt dan bij Riviera Maya.

Ons hotel op Isla Holbox met kinderen

Wij boeken 1 nachtje heel last minute via booking.com een (eco) hotel (klik hier voor het hotel), waardoor we ook een aanbieding kregen om een auto te huren vanaf Playa. Wij huren goedkoop (€ 60,- voor 3 dagen) een auto en rijden vanaf Playa del Carmen met de kinderen naar Chiquila (2 uur rijden). Daar pakken wij de ferry (20 min.) naar Isla Holbox. Ons hotel zat aan het strand, tussen het centrum en punta Coco in. Ik denk niet dat we het beter konden treffen, het ontbijt was heerlijk en uitgebreid met een prachtig uitzicht over de zee en ze hadden een heel kindvriendelijk ontbijt incl. kinderstoelen.

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby
Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby

We kiezen ervoor om te wandelen naar ons hotel (30 minuten) naar de overkant van het eiland. Ik vind wandelen zoveel leuker, omdat je dan meer ziet. En ook tussenstops kunt maken. De kinderen zitten in de buggy en 1 op papa’s nek.

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby
Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby

Onze eerste stop bij een heerlijk koffie/lunch tentje: Copal Café. En de mazzel is dat precies achter deze koffieplek een beachclub zit met speeltuin! 

Kindvriendelijke Beachclub Zomay met speeltuin

Een hele fijne plek om met kinderen heen te gaan als je op Isla Holbox bent. Een mooie speeltuin, de zee is schoon. De minimumspend toen wij er waren was € 30,00 per volwassene.

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby
Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby

Na het spelen & inchecken in ons hotel. Pakken wij de golfkar taxi naar:

Punto Coco – topstrand met kinderen

Wat een geweldig strand is dit. Er staan een paar kleine drink/eet kraampjes, er hangen hangmatten bij de zee. De zee is schoon en je kunt super ver met de kinderen de zee in lopen. Een heerlijke plek waar wij de hele middag doorbrengen.

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby

Na het strand, kleden wij ons om in het hotel en pakken de golfkar taxi naar het centrum. Waar wij op aanraden van het hotel eten bij Viva Zapata. Een mooie plek, goed eten en super service! Dit is ook zeker een aanrader! Na het eten lopen we door het centrum, in het midden van het centrum zit zo een leuke en grote speeltuin voor de kinderen. Uiteraard maken wij daar een stop. Daarna is het tijd voor een ijsje en naar bed!

De volgende ochtend checken wij uit, laten onze bagage bij het hotel en pakken we de golfkar taxi naar:

Punta Mosquito met de kinderen

Wij stappen uit de taxi. En hebben geen idee waar we heen moeten. We zien een smal pad die we volgen achter een paar mensen aan. Zij stoppen op een geven moment op een bocht en lopen met al hun spullen het water in. 

Aan de overkant (door het diepe water heen), ligt namelijk een ‘zandbak’. Het water daar is WAUW, zo prachtig. Tijdens eb is het helemaal droog. Maar wij zijn wat later dan we wilden, vloed komt eraan. En het wordt daardoor weer dieper.

Om bij het ondiepe gedeelte te komen, moet je wel eerst door het diepe met veel zeewier. Ik vond dit zo ontzettend eng, haha. Maar het was het 100% waard! Je kunt helemaal doorlopen naar Punto Mosquito (1 uur lopen, deden wij niet met de kids). Als ik het goed heb begrepen dat is er ergens tussen augustus en februari Flamingo seizoen. Geweldig! Wij waren er in mei en niet gezien helaas. 

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en babyDoor dit stukje lopen (met spullen boven hoofd) kom je uit bij het lichte gedeelte

Playa del Carmen Mexico activiteiten met kinderen en baby
Na dit geweldige avontuur (en ok. ik vond het doodeng door dat zeewier lopen, want je ziet niks), gaan we terug naar de beachclub Zomay, en brengen daar relaxed de middag door voordat wij de ferry terugnemen.

Je kunt ook voor een donatie aan het asiel een hondje uitlaten. Dit leek mij geweldig met de kinderen. Maar wij hadden helaas niet genoeg tijd om dit nog te doen.

Isla Holbox was 100% ons hoogtepunt van Mexico met de kinderen!

Meer leuke hotels op Isla Holbox:

1. Ensueno Holbox & Beach Club
Een fijne prijs (erg budgetvriendelijk), wel een zwembad en dichtbij het strand: Klik hier.

2. Zomay Beachfront Holbox
De beachclub waar ik naar tip met speeltuin heeft ook een hotel. Dit is echt een geweldig mooi plekje! Klik hier.

3. Villas Caracol
Een geweldig mooi hotel op Isla Holbox met ontzettend lovende recensies. Klik hier

4. Casa Chujuk by Spirit Group
Vlakbij de haven (fijn met al je bagage) vind je deze budgetvriendelijke accommodatie met zwembad. Klik hier.