Ga jij binnenkort naar Ubud tijdens je rondreis op Bali met (kleine) kinderen? 4 weken lang hebben wij Ubud mogen ontdekken met onze kleine kinderen van 4 en 1 jaar. De leukste kindvriendelijke avonturen, activiteiten, restaurants met speeltuin en culturele uitjes hebben wij ontdekt en uitgeprobeerd! Maar op Bali, en zeker Ubud, zijn er een aantal praktische dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je bezoek. 

Ik heb een uitgebreide Bali Moedersgids (100+ pagina’s) gemaakt die je hier (klik hier) terug kunt vinden incl. WhatsappgroepEnkele tips daaruit deel ik hieronder met je:

Is Ubud te druk en toeristisch geworden om te bezoeken met kinderen tijdens je rondreis op Bali?

De meningen hierover verschillen. Laat ik voorop stellen dat Ubud zeker een bezoek waard is, er is zo ontzettend veel te zien en doen. En een goede combinatie met kleine kinderen, omdat je er ook veel speelgelegenheden vindt. Ubud is een perfecte combinatie tussen kindvriendelijke avonturen, leuke kindvriendelijke zwembaden en ook culturele uitjes. Ik zeg: vermijd het centrum zoveel mogelijk. Juist de omgeving van Ubud maakt het magisch. En er zijn genoeg rustige plekken om te bezoeken in Ubud, je hoeft alleen maar te weten waar : – )! Heb jij mazzel dat ik daar alles vanaf weet. 

Rondreis Ubud met kleine kinderen Bali

Ben jij opzoek naar de leukste activiteiten in Ubud tijdens je rondreis Bali met kinderen?

1. Praktische informatie voor je reis naar Ubud met kinderen
2. Een kindvriendelijke waterval in omgeving Ubud
3. Het restaurant en speelparadijs voor kinderen in Ubud
4. Een jungle vibe restaurant en speelparadijs voor kinderen in Ubud
5. Een populair zwembad tussen de rijstvelden van Ubud
6. Een geheime, kindvriendelijke hike vanaf het centrum van Ubud
7. Kindvriendelijke hotels op rustige plekken in Ubud

1. Praktische informatie voor je reis naar Ubud met kinderen

Zoals ik al aangaf, wil je niet in het centrum van Ubud zitten. Zoek dus een accommodatie (scroll naar beneden voor tips!) buiten het centrum en bij voorkeur het noorden van Ubud. Je ervaart Ubud met je kinderen zo anders, als je van de drukte wegbijft. Download de app Grab of Gojek als je niet zelf wilt scooteren (wel heel magisch als je dat wel doet!). Als je een taxi wilt pakken vanuit het centrum, kijk dan altijd eerst in de app wat de kosten zijn. Ze vragen in het centrum graag 5 x zoveel, haha. 

Parkeer je scooter niet zomaar overal, zeker in het centrum van Ubud niet. Je scooter wordt meegenomen door de politie, ze vragen daar de hoofdprijs voor en wie weet wat ze met dat geld doen… Mocht het je wel gebeuren? Bel dan de verhuurder van je scooter en vraag of hij het kan oplossen. 

Rondreis Ubud met kleine kinderen Bali

Monkeyforrest is waarschijnlijk de meest genoemde ‘must-see’. Wij vonden het al leuk genoeg om op de weg te rijden die langs het Monkeyforrest komt. De aapjes steken daar vaak over en je vindt er genoeg langs de weg (met baby!). De apen kunnen agressief zijn en pakken alles af. Ik heb nog geen gezin gehoord die het leuk vindt, maar kies vooral zelf!

Houd hier je muggenspray wat vaker bij de hand, zeker bij het bezoeken van jungle achtige omgevingen. Zowel overdag en zeker in de avond. 

2. Een kindvriendelijke waterval in de omgeving Ubud: Tibumana

Een hele kindvriendelijke waterval om te bezoeken, het water begint ondiep en je kunt er zwemmen. Wij waren na het ontbijt, meteen door en het was er niet zo druk. De weg ernaartoe is al prachtig, bij de parkeerplaats zijn allemaal leuke eettentjes (je kunt hier ook ontbijten of lunchen). Er wordt een kleine fee gevraagd van een paar euro om naar de watervallen te kunnen lopen. 

Zeker niet buggyproof, een draagzak is aangeraden. Hele stoere kinderen zullen de weg omhoog en naar beneden lopen (trappen). Maar ga er met een 3/4 jarige maar vanuit dat je ze een stuk zal moeten dragen.

Maps Locatie: Klik hier.

Bali met kinderen Ubud activiteiten

3. Een restaurant en speelparadijs voor kinderen in Ubud tijdens je rondreis Bali

Als je de kinderen echt uitgebreid wilt laten spelen tijdens je bezoek aan Ubud, dan kan dat bij Cheeky Monkey cafe; ook wel Family Hangout genoemd. Er is een ‘baby’ indoor speelkamer, een klein zwembad en een groot buiten (overdekt) speelparadijs. Gevarieerd eten van Westers tot aan Indonesisch. Een heerlijke plek om met je kinderen ontbijt, lunch of avondeten door te brengen in Ubud. En het is er niet druk! Je betaalt een fee van ongeveer 125k IDR per kind, waarvan je 25k IDR mag besteden aan eten.

Behalve voor gezinnen die de moedersgids hebben, zij krijgen korting (uitleg in de gids, klik hier).

Instagram: klik hier
Maps locatie: klik hier

Bali met kinderen Ubud activiteiten

4. Een jungle vibe restaurant en speelparadijs voor kinderen in Ubud: Bali Funtastic

Een geweldige plek om te bezoeken met kinderen in Ubud. Omringd door palmbomen en natuur, een buiten speeltuin en Indonesisch eten. In de ochtend vind je hier niemand (simpel ontbijt, lunch en avondeten zijn uitgebreider). De weg ernaartoe is al zo genieten! Het is een rustige plek, je kunt een buggy eventueel mee als je kleine hier een dutje gaat doen. Goed te doen om met een Grab te komen!

Instagram: klik hier.
Locatie: klik hier

5. Heerlijk zwemmen met de kinderen tussen de rijstvelden van Ubud

Als je echt een bijzonder plekje zoekt om te zwemmen met je kinderen in Ubud en eten tussen de bekendste rijstvelden, dan is Tis Ubud een van de populairste plekken. En zo logisch, dit is wel een must do tijdens je verblijf met kinderen in Ubud.

Wees er vroeg, want de bedden kunnen snel weg zijn (zijn er maar een paar, dus echt druk bij het zwembad wordt het nooit). Je kunt vanaf hier ook gratis (donatie is welkom) door de rijstvelden lopen.

Bali met kinderen Ubud activiteiten

Mini hiddem gem tip: als je naar de overkant loopt van de hotspot door de rijstvelden zit een kleine kindvriendelijke (gratis) schommel.

Prijs: €€€€  (om het zwembad te gebruiken, betaal je vooraf een minimumspend van € 20,00 ongeveer p.p., wat je dus opmaakt aan eten/drinken)
Populariteit: hoog  (influencer volk als ik dat zo mag noemen, haha).
Instagram: klik hier
Locatie: klik hier

6. Een geheime, kindvriendelijke hike vanaf het centrum van Ubud

Een geweldige transformatie, kindvriendelijke wandeling vanuit het centrum van Ubud: Subak Juwuk Manis. Je loopt een steeg in voor 5 minuten en ineens bevindt je je tussen de rijstvelden Je kunt de scooter parkeren bij Maha Blanco Jewelry (half op de berg). Zet hem niet zomaar ergens in Ubud, want de corrupte politie pakt hem graag.

Je kunt ontbijten bij Shamama, een restaurant met kleine speelhoek (echt voor de kleintjes). Een leuke boutique voor kids vind je aan de overkant van dit restaurant en daarna zwemmen bij Folk Pool and Gardens als je in het centrum wilt blijven (of anders voor Nguni, stukje rijden)

Het pad zelf is oke om te doen met buggy, alleen die 5 minuten door de steeg kan echt niet. Ik zou zelf een draagzak aanraden.

Locatie: klik hier (deze locatie navigeert naar het restaurant naast de steeg).

Je kunt eventueel deze reel bekijken op mijn instagram account (klik hier).

Bali met kinderen Ubud activiteiten
Bali met kinderen Ubud activiteiten

7. Kindvriendelijke hotels op rustige plekken in Ubud

Er zijn zoveel mooie en unieke accommodaties voor families in Ubud. Ik raad aan om aan de noordkant van Ubud te gaan zitten, daar zitten alle leuke uitstappen (zoals watervallen). Centrum van Ubud is druk, je ervaart Ubud anders als je accommodatie een rustige omgeving heeft.

Solo Villas & Retreat (Budgetvriendelijk, hele goede locatie, dichtbij centrum in rustige omgeving). Klik hier

Dupa Ubud (fijne locatie en budgetvriendelijke). Klik hier

Uma Giri Villas Ubud (fijne locatie in prachtige omgeving). Klik hier

Padma Resort Ubud (een super unieke en luxe, kindvriendelijke accommodatie, met kidsclub, een apart klein zwembad voor kinderen, de locatie is geweldig, zo een 40 min. van centrum van Ubud). Klik hier

In de Bali Moedersgids vind je meer dan 100+ pagina’s waaronder over Ubud: nog veel meer (rustige) hotspots met kinderen, leukste activiteiten en en kindvriendelijke avonturen. Inclusief 4 bonussen en een gratis Whatsapp moeders groep, met allemaal moeders die naar Bali gaan. Bekijk de Bali Moedersgids hier.

Rondreis Bali met kleine kinderen