Chiang Mai met (kleine) kinderen is echt geweldig! Wij waren zo verrast door alle kindvriendelijke activiteiten en restaurants met speeltuin. Je gaat een geweldig leuke tijd hebben in Chiang Mai & ik help je door alle informatie hier met je te delen. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Wij huurden een auto tijdens ons verblijf op Chiang Mai. De kindvriendelijke avonturen liggen best wel ver uit elkaar (je kunt zo een uur in de auto zitten). Wij vonden het daarom het meest comfortabele om zelf te weten wanneer we weggaan. Je weet hoe het gaat met kinderen, het zou zomaar uit kunnen lopen of juist een heel kort bezoek kunnen zijn. Zo konden we ook makkelijk na een activiteit een restaurant bezoeken met speelgelegenheid, welke ook weer aan alle kanten van de stad zitten (niet in het centrum veelal). 

Wij huren altijd een auto via EasyTerra, daar vinden wij de meest budgetvriendelijke opties (het is mogelijk om een kinderstoel te huren ook). Kijk wel altijd naar de reviews van het autoverhuur bedrijf zelf, Easyterra laat verschillende aanbieders zien.

Chiang Mai met je kinderen: Ben jij opzoek naar de leukste kindvriendelijke activiteiten? Lees ze hieronder:

1. Sticky waterfall Chiang Mai: beklim deze waterval met je kinderen
2. Kindvriendelijke Poo Poo Paperpark: knutselen in Chiang Mai met olifantenpoep!
3. Elephant naturepark in Chiang Mai: kids gaan onder de indruk zijn!
4. Nightbazaar voor geweldige souvenirs uit Chiang Mai en leuke spullen voor kinderen
5. Wat Prathat Doi Suthep: de tempel in Chiang Mai die je aan je kinderen wilt laten zien
6. 3D museum Chiang Mai; gegarandeerd leukste foto’s met je kinderen
7. Dantewada Land; kindvriendelijke activiteit vlakbij Chiang Mai met spelen
8. Astropark; leuke binnenactiviteit met kinderen bij slecht weer in Chiang Mai
9. De zondag bazaar in Chiang Mai met kinderen
10. Tempel dichtbij het centrum: Wat Rajamontean 
11. Geweldig winkelcentrum vlakbij Airport Central Plaza (goedkoop en heerlijk eten).

1. Sticky waterfall Chiang Mai: beklim deze waterval met je kinderen

Chiang Mai heeft echt geweldige kindvriendelijke avonturen & de Sticky Waterfall is zeker 1 van de leukste! Je kunt met een trap naar beneden (onze 4jarige kon dit zelf en de 1jarige in de draagzak). Dan kun je vanaf beneden, zo de waterval naar boven lopen. 

Onze dochter van 4 vond dit de leukste activiteit in Chiang mai. Er is een grote parkeerplaats waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren. Het is geheel gratis en er zijn toiletten beschikbaar. Aangeraden is om een korte broek te dragen of gewoon lekker je zwemkleding! De kleine in de draagzak wordt als het goed is niet zo super nat.

Chiang Mai met kleine kinderen

Bovenaan de waterval vind je mini natuurlijke ‘zwembaden’ waar de kinderen ook nog eens veel lol kunnen maken. 

Huur je geen auto? Dan kun je eventueel via GetYourGuide een tour boeken met gids inclusief de mooiste tempel vlakbij Chiang Mai. Bekijk de tour hier.

Chiang Mai met kleine kinderen

2. Kindvriendelijke Poo Poo Paperpark: knutselen in Chiang Mai met olifantenpoep!

Deze geweldige activiteit in Chiang Mai wil je ECHT niet missen met je kinderen. Dit was naast de Sticky Waterfall echt de leukste activiteit tijdens ons verblijf in Chiang Mai met kinderen. Je krijgt een interactieve rondleiding met uitleg over hoe zij van olifantenpoep vervolgens papier maken, waarbij je onder anderen kunt roeren in de poepsoep, haha. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Echt geweldig leuk met kinderen om te doen in Chiang Mai. Aan het einde kun je zelf iets knutselen om mee te nemen als souvenir, van boekjes, tot waaiers tot Kerstballen. Het Poo Poo Paperpark heeft ook een winkeltje (heel leuk), café voor wat lekkers en voor de kinderen een kleine speeltuin.

Wij zijn er gewoon naartoe gereden en toevallig begon net de tour. Via hun website kun je er ook voor kiezen om een tour te plannen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis. Bekijk hier de website van PooPoo Paperpark in Chiang Mai.

Chiang Mai met kleine kinderen

3. Elephant naturepark in Chiang Mai: kids gaan onder de indruk zijn!

In Chiang Mai vind je helaas veel foute dieren praktijken. Zelfs bedrijven die zich voordoen als een olifantenopvang. Boek alsjeblieft niks waar de olifanten worden gebruikt om op te rijden, maar zelf niet om de olifanten te wassen. De olifanten moeten namelijk hiervoor tam gemaakt worden en helaas gebeurt dat niet op een ethische manier. Elephant Naturepark in Chiang Mai is 1 van de weinige parken die je je kinderen wilt laten zien. De Olifanten hebben een enorm groot park waar ze lekker hun gang kunnen gaan. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Wij kozen ervoor om een ochtendtour te doen met onze 2 kleine kinderen. Het is een uur rijden vanaf Chiang Mai ongeveer. En dat was echt lang zat. Ze laten je zien waar de olifanten verblijven, met wat geluk kun je de olifanten ook de rivier in zien duiken. En veelal mag je de olifanten niet eens aanraken. De tour is prijzig (rond de € 65,00), maar je weet dat je goed zit. Er zit ook een heerlijke lunch bij! Je zou e.v.t. de buggy mee kunnen nemen, ik vond de draagzak fijner. Er is natuurlijk geen asfalt, maar met redelijke wielen kom je er wel doorheen.

Bekijk hun website hier

4. Nightbazaar voor geweldige souvenirs uit Chiang Mai & leuke spullen voor kinderen

Er zijn 2 hele leuke markten om te bezoeken tijdens je verblijf in Chiang Mai met je kinderen. Eén daarvan is de Kalare Nightbazaar die je elke avond in het centrum van Chiang Mai vindt. Er zijn talloze marktjes met souvenirs, straatartiesten met echt prachtige kunstwerken, maar je vindt er ook een heel gezellig gedeelte waar er live-muziek is en talloze eettentjes. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Je kunt hier geweldig een keer avondeten. Probeer allerlei Thaise gerechten, er is ook genoeg voor kinderen (of lastige eters), er is fruit en er zijn desserts. In het weekend vonden wij ook leuke spellen om te doen met kinderen (a la kermis spelletjes). 

De bazaar start ongeveer vanaf 17:00 uur en is overdekt. Het is goed te doen met een buggy.

Chiang Mai met kleine kinderen

5. Wat Prathat Doi Suthep: de tempel in Chiang Mai die je aan je kinderen wilt laten zien

Een van de mooiste, grote tempels vlakbij Chiang Mai centrum. In ongeveer 35 minuten rijd je vanaf het centrum van Chiang Mai naar deze geweldige tempel boven op de berg. Er is een grote parkeerplaats waar je makkelijk je auto kwijt kunt. Je kunt ervoor kiezen om de lift naar boven te pakken of de zo een 300 tredes omhoog te lopen. De trap (met prachtige draken) is sowieso erg leuk om te zien. De trap vond ik goed te doen, ook met kinderen (kleintje in de draagzak). Je zou eventueel een buggy mee kunnen nemen en de lift pakken. Al denk ik dat je in de lift wel de buggy moet inklappen.

Chiang Mai met kleine kinderen

Vanaf boven is er een prachtig uitzicht over heel Chiang Mai. De kinderen kijken bij de tempel zeker hun ogen uit met alle dieren die ze overal terug kunnen vinden op de muren. Deze tempel wil je echt niet missen tijdens je bezoek in Chiang Mai met je kinderen. Let op: zorg dat je gepast gekleed bent (je knieën en schouders horen bedekt).

Huur je geen auto? Dan kun je eventueel via GetYourGuide een tour boeken met gids inclusief de Sticky Waterfalls. Bekijk de tour hier.

Locatie: klik hier

Chiang Mai met kleine kinderen

6. 3D artmuseum Chiang Mai; gegarandeerd leukste foto’s met je kinderen

Het kan best eens voorkomen dat je een regenachtige (mid)dag hebt in Chiang Mai. Dan is het 3D Art Museum echt geweldig leuk om met je kinderen te doen. De foto’s en video’s laten je echt doen denken alsof je bij lava staat, je kleine van 2 jaar staat te surfen of dat je zelf wordt opgegeten door een haai. Vlakbij het centrum van Chiang Mai vind je dit museum. Je kunt er met anderhalf uur – 2 uur wel klaar zijn. Als je er rustig doorheen loopt.

Tickets kun je gewoon kopen bij de deur of je koopt ze via GetYourGuide: klik hier.

Chiang Mai met kleine kinderen

7. Dantewada Land; kindvriendelijke activiteit vlakbij Chiang Mai met spelen

Goed is om te weten; dat dit echt een toeristenattractie is; je houdt ervan of helemaal niet. Het is een opgezet watervallen park, wij vonden het super leuk om te doen met de kinderen. Het is een leuke wandeling, geweldige plek om foto’s te maken bij watervallen, er is een speeltuin, een paar kraampjes en je kunt dieren zoals konijntjes en geiten voeren. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Het is mogelijk met de buggy, er zijn genoeg paden, sommige plekken haal je dan wel even je kleine eruit of moet je omlopen. Kaartjes koop je makkelijk bij de ingang. Als je met de auto komt, kun je iets verder doorrijden en dan vind je een grote parkeerplaats. Vanaf daar is het een klein stukje lopen, er zullen borden staan en je ziet veel andere auto’s daar geparkeerd staan.

LocatieKlik hier.

Chiang Mai met kleine kinderen

8. Astropark; leuke binnenactiviteit met kinderen bij slecht weer in Chiang Mai

Het astropark was niet super bijzonder. Maar als je slecht weer hebt en je wilt toch een uitstap maken in Chiang Mai met je kinderen, dan is dit wellicht een goede optie. Er is een show, maar de show is op slechts een aantal dagen in het Engels (bekijk de Facebook hiervoor). Verder is het een interactief klein museum, leuk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het universum. Je raadt het niet; maar toegang is gratis. Als je de show wilt bekijken, betaal je ongeveer € 1,50 per persoon.

Locatieklik hier
FacebookKlik hier

9. De zondag bazaar in Chiang Mai met kinderen (Sunday walking street)

Op zondag is er een hele leuke uitgebreide markt in het centrum van Chiang Mai. Wij namen de Grab (Thaise Uber) hier naartoe, omdat parkeren hier wel lastig is. Je zou eventueel ook een TukTuk kunnen nemen (of je neemt die op de weg terug). Het is goed te doen met een buggy. 

Chiang Mai met kleine kinderen

Je vindt hier echt geweldige souvenirs voor maar een paar €. En met paar bedoel ik hier ook echt: 2 euro. De markt start vanaf 16:00 uur. Het is wel ontzettend druk, je loopt echt in een rij. Maar echt een bezoek waard! Het is niet overdekt, mocht het regenen kun je beter kiezen voor de Night Bazaar.

10. Tempel dichtbij het centrum van Chiang Mai: Wat Rajamontean

Je vindt ontzettend veel tempels. Deze vond ik één van de mooiste in de omgeving van Chiang Mai en is goed te bezoeken met kinderen. De kinderwagen laat je beneden staan, want je mag daarmee niet naar binnen. Het is een kleine tempel en met zo een 15 minuten ben je klaar. Je kunt er geweldige foto’s maken. 

Chiang Mai met kleine kinderen

11. Geweldig winkelcentrum vlakbij Airport Central Plaza (goedkoop en heerlijk eten)

Zo een 5 minuten van het vliegveld van Chiang Mai, vind je Central Plaza. Je vindt daar een ontzettende grote foodhall met heerlijk en goedkoop eten. Uiteraard kun je er ook shoppen, maar als je daar niet van houdt. Dan is het echt wel waard om naar de foodhall te gaan in het winkelcentrum. Zo koop je voor zo een 70 cent al heerlijk sushi. 

Op de bovenste verdieping zijn er ook leuke speelmogelijkheden voor kinderen. Uiteraard buggy vriendelijk, je kunt er makkelijk je auto parkeren (niet vergeten waar je de auto hebt neergezet) en je kunt er boodschappen doen (let wel op de prijzen bij supermarkten, zo betaal je makkelijk voor een zak druiven € 12,00, de markt is een betere optie).

Chiang Mai met kleine kinderen

Bonus – kindvriendelijke hotels in Chiang Mai:

1. POR Daowadung (kindvriendelijk hotel in Chiang Mai)
In het centrum van Chiang Mai. Op loopafstand naar de nightbazaar (dat is top, want dan kun je daar regelmatig avondeten). Met 2 x twee persoonsbedden of een familiekamer (1 eenpersoonsbed), zwembad (aanrader!) en inclusief ontbijt. Let op: niet inclusief parkeerplaats mocht je van plan zijn een auto huren. Bekijk dit kindvriendelijke hotel in Chiang Mai hier.

2. Chedi Home – SHA Extra Plus (hotel in centrum Chiang Mai)

Budgetvriendelijk, midden in het centrum, een zwembad (geen parking). Bekijk dit kindvriendelijke hotel in Chiang Mai hier.

3. The Astra Chiang Mai Family Room (vlakbij centrum Chiang Mai)

Vlakbij het centrum, met parkeerplaats en zwembad. Een tweepersoonsbed en slaapsofa voor de kinderen. Bekijk dit hotel in Chiang Mai met parkeerplaats en kindvriendelijk

4. iWuailai Hotel (vlakbij centrum Chiang Mai)
Een hotel waar je heerlijk met je kinderen kunt zwemmen, vlakbij het centrum, 2 x 2 persoonsbedden en gratis parkeerplaats. Bekijk het hotel hier.

Wil je nog meer kindvriendelijke hotels? Urenlang heb ik gezocht naar de beste kindvriendelijke hotels in Chiang Mai. Lees het uitgebreide artikel hier.