Je gaat of wilt binnenkort naar Montreal met kinderen, wat suuuper leuk! 3 weken lang hebben wij Montreal mogen ontdekken met onze 2 kleine kinderen van 4 & 1 jaar. Als 1 van onze bestemmingen van onze wereldreis, wij waren er in juni/juli. Ik zal meteen met de deur in huis vallen; Montreal was tot nu toe onze minste bestemming. En handig om te weten; ALLES is in het Frans en zelfs 50% van de mensen spreekt geen Engels. 

Iedereen ervaart het anders en vindt verschillende dingen leuk. Dus laat je  niet ontmoedigen door mijn eerlijkheid over Montreal. Waarom vonden wij het de minste stad: er was minder natuur dan we hadden verwacht, het leven voelt er gehaast en we kwamen regelmatig dakloze tegen die aan het trippen waren midden op de dag. Het was niet super storend overigens. We voelden hier gewoon niet de Canada vibe die we hadden verwacht.

Maar we hebben een ontzettende leuke tijd gehad en veel leuke activiteiten met de kinderen gedaan. Lees dus vooral ook de leuke ervaringen die we over Montreal te vertellen hebben:

Ben jij opzoek naar de leukste activiteiten die er te doen zijn in Montreal? Lees ze hieronder:

1. Old Town; meest kindvriendelijke wijk!
2. Zipline en springkussenpark voor kinderen
3. Biodome
4. Insectarium
5. Botanische tuin
6. Biosphere
7. Bezoek aan science museum
8. Naar het kindvriendelijke natuurpark: Mont-Tremplant
9. Parc Mont-Royal
10. Shoppen in Down Town of naar een festival
11. Jean Talon Market

1. Old Town; meest kindvriendelijke buurt in Montreal

En er zijn ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen om te doen in deze wijk van Montreal. De oudste straat in Noord-Amerika (Saint Paul), het Parijs van Noord-Amerika, van prachtige bloemen, cozy terrasjes en historische gebouwen en inclusief de prachtige Old Port met leuke activiteiten voor kinderen. Mocht je ooit naar Montreal, Canada met kinderen gaan dan zijn dit absolute aanraders in Old Town:

Lekkerste ijs haal je bij het historisch gestylde: Saint Cafe, staat op dit moment nog niet eens op Google Maps; dikke aanrader, begin van de Saint Paul straat (de bekende oudste straat). De straat zit vol met gezellige souvenir winkeltjes.

Daar kun je starten om de gehele straat af te lopen richting de Old Port om daar eventueel het Science Museum met talloze activiteiten te doen of 1 van de leuke activiteiten rondom het reuzenrad (zie 2).

Vervolg naar het plein Place Jacques-Cartier waar wij enorm lekker hebben gegeten met live jazz-muziek in een binnentuin bij Jardin Nelson. Je vindt op het plein verschillende straatartiesten (muziek, maar ook kunstenaars mocht je een leuke souvenir willen kopen). Bewaar wat eetruimte om langs te gaan bij Mr Pretzel in de Rue-Ste Therese (zijstraatje midden op het plein door de rode bloemenboog), ga via de andere deur naar buiten en kom in een geweldig klein openlucht marktje om een creatieve souvenir te scoren!

Je zou ook nog de Notre Dame kunnen bezoeken, die zit vlak bij het plein! Praktisch: heel goed te doen met een buggy! De meeste restaurants zijn erg prijzig. Jardin Nelson was goed, gezellig en goed betaalbaar.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen


2. Zipline, springkussenland en meer speelactiviteiten voor kinderen (Old Port)!

In Old Port, vlakbij Old Town, vind je de leukste activiteiten voor kinderen in Montreal. Van ziplinen, een springkussenland, draaimolen, reuzenrad (erg duur!), klimpark, waterfietsen en gezellige kiosk met eten en souvenirs. Je kunt je hier wel een paar middagen of avonden vermaken. Vanaf het gezellige plein Place Jacques-Cartier (zie 1.) loop je zo richting de Old Port. Prima te bewandelen met een buggy!

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

3. Biodome: Ecologisch mini dierentuin Montreal

Een soort klein ecologische dierentuin, heel erg leuk voor kleine kinderen om te bezoeken als je in Montreal bent. Je kunt een paspoort kopen en 5 verschillende leuke musea bezoeken voor ongeveer € 70,00 per persoon. Je mag trouwens ook zo vaak als je wilt gaan met dit paspoort.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

Parktisch: makkelijk toegankelijk met buggy. Je bent er max. anderhalf uur tot 2 uur. Er zitten meer musea in de buurt zoals Insecatrium en Plantetarium. Klik hier voor info en tickets van het paspoort. Met het paspoort zijn wij nog geweest naar Botanische tuin, Insectarium, Biosphere. Je kunt ook naar het Planetarium, deze laatste hebben wij niet gedaan. Lees de overige activiteiten hieronder:

4. Insectarium Montreal: heel interessant voor kinderen!

Het Insectarium heeft de kinderen en ons heel erg verrast, dat was zo ontzettend interessant om te zien. Van interessante kleurrijke insecten die we nog nooit hadden gezien (niet meer levend), klein gedeelte interactief spel en een mooie ruimte met verschillende kleurrijke vlinders en een mierenboom. Heel erg leuk! En mag makkelijk toegankelijk met kleine kinderen; buggy.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
5. Botanische tuin Montreal

De botanische tuin in Montreal, is de mooiste en grootste die wij tot nu toe hebben gezien. Voor kinderen ook prima te doen en te wandelen. Ruiken aan bloemetjes, lopen over bruggetjes, vissen bewonderen in de Japanse tuin en er liep zelfs een kleine schildpad op de weg. Absolute must-see in Montreal! Prima goed te doen met een buggy.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

6. Biosphere – soort mini science museum

De enorme bol die je bijna op elk plaatje van Montreal op Google ziet. Hij staat tussen de leukste activiteiten, maar eerlijk gezegd; vond ik het bezoek niet echt waard. Er is niet super veel, wat kleine kamers met wat informatie over vogels, wat kunst. Niet heel erg ons ding en niet veel te doen voor kinderen. Ik zou deze overslaan eerlijk gezegd, haha. Buggy zeker makkelijk toegankelijk, er zijn liften.

Canada Montreal leukste activiteiten te doen met kinderen
7. Science Centre Museum Montreal: absolute must-go met kinderen!

Het Science Centre Montreal was zoooo ontzettend leuk met de kinderen. Zowel voor de 1jarige als de 4jarige en zeker met nog oudere kinderen. Het is ontzettend groot, wij zijn daarom 2 keer geweest. Één keer een gehele dag en 1 keer een halve dag. Er is Mini Mondo; een speelgedeelte voor kinderen tot en met 7 jaar (leuk tot en met ongeveer 5 denk ik); zelfs een babygedeelte zit erbij. Boven kun je allerlei leerzame experimenten en spellen doen. Het was echt geweldig! En het zit ook nog eens bij het meest gezellige gedeelte van de stad (Old Port en Old Town).

Wij hadden de mazzel dat er een expositie was van ijshockey van april tot september 2023. En konden nep ijshockey uitproberen, zien hoe de geschiedenis van ijshockey eruit zag en allerlei leuke ijshockey spellen. Volgens mij hebben ze elk half jaar wat anders. Kijk dus even op de website wat er is als je gaat (klik hier voor de website).

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

8. Kindvriendelijke natuurpark: Mont-Tremblant (uitstapje vanuit Montreal)

Dit was onze absolute hoogtepunt, een overnachting midden in de natuur met de kinderen. Op zo een 2 uur rijden vind je het leuke en kleurrijke skigebied Mont-Tremblant. In de zomer zijn er talloze activiteiten voor kinderen te doen, maar ook bijvoorbeeld hikes. Wij waren van plan om een hike te doen in de natuur, maar wij hadden echt een geweldig hotel gevonden waar wij ons de eerste dag hebben vermaakt. Midden in de natuur hadden we een zwembad, jacuzzi, sauna, spellen buiten en een spelletjes kamer binnen. GEWELDIGE service, hij kwam continu hapjes en drankjes brengen. En een mooie kijk op de rivier. Het hotel boekten wij via booking (klik hier om te zien), je kunt ook mijn reel bekijken over dit hotel: klik hier.

Er zijn talloze kindvriendelijke activiteiten te doen in het kleurrijke centrum van Mont-Tremblant (Pedestrian Village) en het is alleen al zo leuk om door het centrum te lopen. Het is ontzettend mooi! Gezellige restaurantjes en boutiques. Qua kindvriendelijke activiteiten kun je met een stoeltjeslift omhoog en met een ‘race auto’ naar beneden racen, met de cabine de berg op en van het prachtige uitzicht genieten, klimwanden, speeltuin met water, echt van alles! Er is ook een gratis liftje die je naar boven en beneden kan brengen in het dorpje.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

9. Parc Mont-Royal; uitzicht Montreal en wandelen met de kinderen door de natuur

Het park waar je heerlijk kunt wandelen, maar vooral bekend om zijn uitzicht over Montreal. Dit is eigenlijk wel een must-see en je kunt heerlijk ontspannen door een wandeling te maken in deze drukke stad. Er zit als het goed is een speeltuin, daar zijn wij niet geweest dus kan ik niet veel over vertellen. Het pad is heel goed te bewandelen met een buggy.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

10. Shoppen in Down Town of een kindvriendelijk festival bezoeken

In de zomer zijn er talloze festivals die je kunt bezoeken. Je kunt makkelijk Googlen naar de festivals die er zijn mocht jij er in de zomer zijn. Er is ook een heel ondergronds shoppingcenter met allerlei winkels. Het leuke van Down Town vind ik ook het enorme verschil in prachtige historische gebouwen, kerken die je ziet. Met erachter een super modern hoog gebouw. Wij gingen een keer ontbijten bij “Eggspectation” absolute aanrader, was heel erg lekker en kindvriendelijk (een stoel en kleurtjes krijgen ze, er is ook een kindermenu). De wijk is heel goed te bewandelen met een buggy.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen
Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

11. Laat de kinderen hun eigen fruit kopen op de Jean Talon Market

De grootste openluchtmarkt van in ieder geval Montreal. Ze hebben allerlei lekkernij zoals verschillende soorten kaas, oesters, tacos, maar ook fruit, groentes en prachtige bloemen. Heel leuk om een wandeling te maken en je kinderen wat lekkers/fruit te laten kopen. En vergeet vooral niet een zak geld mee te nemen, want het is duur. Een zak Kersen betaalden wij 10 euro, maakte het wel extra lekker, haha! Je kunt makkelijk met de buggy door de markt heen.

Canada Montreal met kinderen activiteiten te doen

Wil je even de kids lekker laten spelen buiten? Ga dan naar Parc Lafontaine, 3 verschillende speeltuinen inclusief een speeltuin voor de kleintjes. 

Heb jij wat aan deze tips? Laat het weten door middel van een reactie, super fijn als je dat doet. Mocht je vragen hebben, kun je deze ook in een reactie achterlaten en ik laat binnen 48 uur wat weten!

Er komen binnenkort nog blogs over de leukste en meest kindvriendelijke restaurants in Montreal, alles over Vancoucer en Calgary met kinderen. Tips nodig voor je lange vlucht met kinderen? Lees die alvast hier.