Bali met kleine kinderen
Bali met kinderen
Adriana Ljubic
Bali met kinderen
01/10/2024
5 min
0

Rondreis Bali met (kleine) kinderen; de 9 leukste plekken!

01/10/2024
5 min
0

Een rondreis Bali met kleine kinderen is ontzettend leuk om te doen! Bali (Indonesië) is samen met Chiang Mai de meest kindvriendelijke plek waar wij ooit zijn geweest. De locals zijn dol op kinderen, je hebt er veel kindvriendelijke restaurants (met speeltuin), avonturen die goed te doen zijn met kinderen en een hele mooie nieuwe cultuur om te ontdekken.

En voor een rondreis op Bali is voordelig dat je gemakkelijk (en helemaal met kinderen) op korte rij-afstand hele andere werelden kunt ontdekken. Zo kun je naar het surfers (maar super kindvriendelijke) plekje Canggu, naar de jungle met je kinderen in Ubud of Sidemen of naar één van de paradijselijke bijgelegen eilanden zoals Nusa Lembongan of Gili Air. In dit blog lees je welke plekken je tijdens een rondreis echt met je (kleine) kinderen wilt bezoeken.

Voor echt uitgebreide informatie voor een rondreis op Bali, alle geweldige kindvriendelijke restaurants, hotels, kindvriendelijke avonturen (zoals watervallen) en de leukste culturele uitjes met kinderen heb ik samengevat in de Bali Moedersgids (speciaal voor met kleine kinderen). Inclusief 4 gratis bonussen en een Whatsappgroep met moeders die naar Bali gaan. Bekijk de gids hier.  

Bali met kleine kinderen

Rond reis Bali met kinderen: Welke plekken kies je? Je leest hier de 9 leukste plekken op Bali:

1. De kindvriendelijke surfplek op Bali: Canggu
2. Leukste stranden met kinderen op Bali: in Uluwatu
3. De jungle in met kinderen tijdens je rondreis op Bali: in Ubud
4. Authentieke Bali cultuur meemaken in Sidemen
5. Dolfijnen spotten en kindvriendelijke watervallen als onderdeel van je rondreis met kinderen op Bali: in Lovina
6. Snorkelen met kinderen vanaf het strand op Bali: in Amed
7. Paradijselijke en kindvriendelijke stranden op Bali: op Gili Air
8. Snorkelen en chill stranddagen tijdens je rondreis op Bali met de kinderen op Nusa Lembongan

1. De kindvriendelijke surfplek op Bali: Canggu

Laat ik voorop stellen dat de meningen van gezinnen over Canggu verschillen. Het verkeer kan er namelijk een complete chaos zijn en Canggu is populair en druk. Maar als je weet op welke plekken het rustig is, dan kun je de drukke plekken vermeiden en heb je echt een heerlijke tijd tijdens je rondreis op Bali, in Canggu met je kinderen. Er zijn talloze restaurants met speeltuin, leuke kindvriendelijke beachclubs en veel fancy hotspots die je een ontspannen vakantie kunnen bezorgen. Een uitgebreid blog over Canggu lees je hier.

Canggu met kleine kinderen, Bali


2. Leukste stranden met kinderen op Bali: in Uluwatu

Een kindvriendelijk strand die je op geen enkel ander blog vindt in Uluwatu, tijdens je rondreis Bali met kinderen. Als ik eerlijk ben.. dan heeft Bali niet de mooiste stranden. En zeker niet om te zwemmen. Als je eens naar paradijselijke plekken bent geweest met je kinderen zoals naar Thailand, dan vallen de stranden zeker tegen. Maar Uluwatu op Bali waar de stranden redelijk in de buurt komen van een paradijs. Op de meeste blogs lees je over de populairste stranden. Maar er is 1 strand, die super kindvriendelijk is en een paradijselijk gevoel geeft, welke je alleen lees in mijn blog over Uluwatu. Lees het hier.

Bali met (kleine) kinderen

3. De jungle in tijdens je rondreis met kinderen op Bali: in Ubud 

Ubud met je kinderen tijdens je Bali rondreis heeft zeker iets magisch. Vermijd vooral het centrum en zoek de leukste (speel) plekken op. De omgeving van Ubud, de watervallen, de jungle, rijstvelden en tempels zijn het leukst om te zien. Er zijn veel kindvriendelijke restaurants en ook een privéchauffeur inhuren voor een dagtrip is zo leuk! Bekijk alle tips voor Ubud hier.

Bali met kleine kinderen

4. Authentieke Bali cultuur meemaken in Sidemen tijdens je rondreis op Bali

Wil je je kinderen meer de Balinese authentieke cultuur laten zien? Dan is Sidemen een goede optie. Een wat minder toeristische plek en prachtige rijstvelden vind je hier. Er zijn wat minder speelplekken voor de kinderen en minder fancy restaurants. Met kleine kinderen zeg ik; 2 nachtjes meer dan zat. Bekijk het blog over Sidemen met kinderen hier.

5. Wandelen met de kinderwagen over de boulevard op Bali; kan alleen in Sanur

Op Bali vind je haast geen stoep om lekker te kunnen wandelen met de kinderen. Als je op de scooter gaat ga je van deur tot deur en idem met de taxi. Alleen in Sanur vind je tijdens je rondreis op Bali een boulevard waar je kunt wandelen met de kinderwagen of kunt fietsen. Sanur is een kindvriendelijke plek, met leuke restaurants met speeltuin en de boot naar Nusa Lembongan gaat vanaf hier. Het is ook nog eens dichtbij het vliegveld van Bali. Een top eindbestemming dus voor je reis naar Bali met kinderen. Binnenkort uitgebreide tips voor Sanur op Bali met kinderen in een apart blog

6. Dolfijnen spotten en kindvriendelijke watervallen tijdens je rondreis op Bali: in Lovina

Hoe leuk is het om met de kinderen op een bootje te stappen en heerlijk dolfijnen te spotten, het kan op Bali in Lovina! Het noorden van Bali, minder toeristisch, minder fancy restaurants, maar prachtige omgeving en natuur. Een paar nachtjes Lovina zou voor de echte moeder avonturiers op het lijstje horen te staan. Binnenkort uitgebreide tips voor Lovina op Bali met kinderen in een apart blog

7. Snorkelen met kinderen vanaf het strand op Bali: in Amed

Amed (in het noorden) vind je de onderwater wereld van Bali, je kunt er zelfs snorkelen vanaf het strand met de kinderen tijdens je rondreis op Bali. Je bevindt je meteen tussen de vissen, alsof je in een Aquarium zwemt! De stranden zijn ook nog eens uniek zwart voor Bali(niet heel fijn strand voor uitgebreide stranddagjes, die vind je in Uluwatu. Er zijn geen fancy restaurants met speeltuin voor de kinderen, zoals in het zuiden van Bali, want het is er een stuk minder toeristisch dan in het zuiden van Bali. Binnenkort uitgebreide tips voor Amed op Bali met kinderen in een apart blog

8. Paradijselijke en kindvriendelijke stranden op Gili Air

Als je zoekt naar meer rust met je kinderen tijdens je rondreis op Bali, dan is dit geweldige eiland zonder auto's echt iets voor jullie reis. Vanaf PadangBai pak je de boot in 2/3 uur naar Gili Air. Een wat onrustig ritje kan het worden, maar eenmaal aangekomen is het tijd om te relaxen met de kinderen op het strand. Het water is er rustig aan de linkerkant van het eiland. Lees in dit uitgebreide blog alle tips voor Gili Air op Bali met kinderen

Bali met kleine kinderen

9. Snorkelen en chill stranddagen met de kinderen op Nusa Lembongan 

Op Bali kun je vanaf Sanur gemakkelijk met de kinderen de boot nemen naar Nusa Lembongan, een must see tijdens je rondreis Bali. Een eiland welke hoort bij Bali met witte stranden en blauw water. Het water is niet heel rustig, maar er zijn ook genoeg zwembaden en heerlijke fancy restaurants. Er rijden bijna geen auto's op wat taxi's na. Een dikke aanrader voor je reis met kinderen naar Bali. Lees uitgebreid over Nusa Lembongan met kinderen in dit blog.

Bali met kleine kinderen

Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie! Ik reageer altijd binnen 48 uur op je vraag. 

Bekijk de moedersgids over Bali hier.  

Reacties
Categorieën