Vliegen met een baby, wat mag mee?

Spannend, je gaat binnenkort op reis / vakantie met je baby!

Wij hebben inmiddels al zo vaak gevlogen met onze dochters ( Elena uit 2019 en Olivia uit 2022). Dat we uit ervaring wat tips aan je willen meegeven.

1. Wat mag je meenemen in een vliegtuig met baby?

- Vloeibaar meer dan 100 ml is op de meeste vliegvelden nu toegestaan. Een thermosfles met heet water en wat drinken mee voor je baby? Dat is dus geen probleem! Vanuit Schiphol zeker niet. Twijfel je bij jou airline? Op de website staat altijd alle informatie van de airline waarmee je vliegt. Controleer dat anders voor de zekerheid. In het vliegtuig kun je ook altijd om heet water vragen aan de stewardess.
- Baby melkpoeder
- Moedermelk in flesjes
- Fruitzakjes
- Drinken in een beker

2. Heeft een baby ook recht op handbagage?

Tot nu toe met elke airline waar wij mee hebben gevlogen kun je veelal een luiertas, tot 12 kg handbagage (niet groter dan 55 x 35 x 25) en een buggy meenemen. Wij hebben een buggy die boven in het ruim kan. Ik deel onderin het blog waar je handige reisgadgets zoals buggy kunt vinden.

3. Kan een kinderwagen mee in het vliegtuig?

Bij de meeste airlines mag je 1 gratis (opvouwbare) kinderwagen meenemen. Een autostoel en zelfs een Maxi Cosi (deze wordt veelal wel ingecheckt voor in het ruim). De buggy / kinderwagen mag mee naar de gate. Handige tip: neem je draagzak mee. Het stukje van de gate naar de stoelen is zo fijn om je handen vrij te hebben.

4. Hoe zit een baby in het vliegtuig? En waar kun je het beste zitten?

De baby zit bij jou op schoot. Echter, als je een wat langere vlucht hebt, kun je vragen om familieplekken en een reiswieg (meestal tot ongeveer 1 jaar, maar sommige airlines doen er niet mogelijk over bij 1 jarigen). Het voordeel is dat je meer beenruimte hebt en je kleine kan slapen in de reiswieg. Reserveer deze zo vroeg mogelijk, voordat alle familieplekken weg zijn. Meestal kan dit telefonisch  met de airline. Mocht het niet lukken, kijk dan eens bij dit blog: tips voor vliegreizen met kleine kinderen

Waar gaat jouw reis naartoe? Laat je het weten in een reactie? En ik vind het heel leuk als je laat weten of je iets aan deze tips hebt gehad. Aanvullende tips voor andere moeders zijn ook altijd erg welkom.

Lees eventueel ook deze:
Tips voor vliegreizen met kleine kinderen (en handige reisgadgets)

Over de schrijver
Moeder van Elena (2019) en Olivia (2022), gek op reizen met de kinderen, unieke dates met de liefde van m'n leven en vooral meer uit het leven halen dan gemiddeld. Levensgenieter en ambitieus.
Reactie plaatsen