Ga jij naar Lissabon met kinderen? Mijn favoriete kindvriendelijke citytrip en vakantie in Europa!!

Als moeder van twee kleine kinderen (rebelletjes), Elena (3) en Olivia (1), begrijp ik hoe uitdagend het kan zijn om op vakantie te gaan in een drukke stad zoals Lissabon met kinderen. Maar met mijn tips zorgen we er samen voor dat je goed voorbereid naar deze geweldige kindvriendelijke stad gaat. En wie weet kom je toch uitgerust thuis! Je gaat sowieso een toptijd hebben in deze geweldig stad. 

Iedereen praat trouwens over een citytrip; maar Lissabon is voor avonturiers met kinderen echt de beste vakantie in Europa. Van verschillende prachtige stranden (awards voor mooiste in Europa), naar geschiedenis, prachtige architectuur, sprookjeswerelden, deze omgeving heeft echt alles!

Lissabon met kinderen strand

Wil jij weten welke activiteiten leuk zijn om te doen met kinderen in Lissabon? Lees mijn 19 favoriete kindvriendelijke activiteiten:

1. Leuk Aquarium in Lissabon met kinderen: Oceanário de Lisboa
2. Een kindvriendelijke wandeling door Lissabon; de route incl. speeltuinen
3. LX Factory (kindvriendelijke eetplek Lissabon)
4. Foodmarket Time-out en spelen voor de kinderen
5. De Tram 28
6. Castelo de São Jorge; Kasteel in Lissabon met kinderen
7. Romantisch uitkijkpunt Miradouro de Santa Luzia
8. Met de kinderen bij dichtstbijzijnde badplaats Lissabon (Cascais)
9. Kindvriendelijke shoppingmall Dolce Vita Tejo
10. Kindvriendelijk park in Lissabon
11. Het Santuario Nacional de Cristo Rei; uitzicht over Lissabon
12. Kindvriendelijk restaurant met speeltuin in Lissabon
13. Sintra; sprookjes stad vlakbij Lissabon (goed te doen met kinderen)
14. Restaurant in Lissabon met kinderen (ook met speeltuin)
15. Wetenschapsmuseum Lissabon voor de kinderen
16. TucTucTour door hartje Lissabon
17. Bezoek Praca do Comercio en laat je kind het leukste souvenir in Lissabon scoren op de mooiste winkelstraat!
18. Fietstour met kinderzitjes naar Belemtoren (vanuit centrum Lissabon)
19. Geweldig mooi klooster in Batalha, uitstapje met kinderen vanuit Lissabon

Ik deel ook de meest kindvriendelijke hotels in Lissabon; die lees je hier (klik hier).

1. Oceanário in Lissabon; erg leuk met kinderen!

Het Aquarium is een absolute must-see met kinderen in Lissabon. Het is niet alleen een van de grootste aquaria ter wereld, maar het biedt ook een leerrijke ervaring voor je kleintjes. Elena was helemaal weg van de zwemmende pinguïns en de kleurrijke vissen, terwijl Olivia gefascineerd was door de visjes die rondzwommen en heeft de hele tijd “issshhh” geroepen. Je kunt ervoor kiezen om de bekende telecabine ervoor of erna te nemen, hij grenst bijna aan Ocenario. 

p.s. via Google (discount code Oceanário) kwam ik een kortingscode tegen van 15%: TAPODL15.

Lissabon met kinderen activiteiten

2. Een kindvriendelijke wandeling door Lissabon; de route incl. speeltuinen

Wij pakten met de kinderen de taxi (Uber) naar de wijk Bairro Alto in hartje Lissabon(vanaf Queluz; 30 min. € 13,70). Bairro Alto is echt een prachtige wijk om te zien! Hij zet ons af vlakbij het parkje: Miradouro Sao Pedro de Alcantara. Je hebt vanaf dit park een mooi uitzicht punt en er staan tuktuks klaar mocht je daar een rit mee willen maken. 

We drinken eerst koffie en eten een croissant (€ 8,-) en lopen daarna naar boven en komen per toeval bij het park Jardim Franca Borges. Daar staat een speeltuin en een marktje met kunstenaars die prachtige dingen verkopen, zo leuk! Absolute aanrader voor een souvenir; ze staan er elke 2e vrijdag & zaterdag van de maand vanaf 10:00 tot zonsondergang. Een topcombinatie voor jezelf en voor de kinderen in Lissabon.

Lissabon met kinderen activiteitenMiradouro Sao Pedro de Alcantara

Lissabon met kinderen activiteitenJardim Franca Borges

Lissabon met kinderen activiteitenMarkt naast Jardim Franca Borges

Daarna lopen we kriskrassend navigerend (tussendoor koopt onze oudste dochter een ijsje € 2,-) naar Jardim da Estrella, een mooi park met grote speeltuin en een wat grotere kiosk met ruime keuze in eten en drinken (ik neem een bananenbrood, zo lekker! €2,-)

Lissabon met kinderen activiteitenTuktuk voor rondleiding

Lissabon met kinderen activiteitenJardim da Estrella

Hierna nemen wij weer de taxi terug naar huis.

3. LX Factory

Bij de LX Factory is er voor ieder wat wils in Lissabon, ook voor kinderen. Deze creatieve hub zit vol met kleurrijke muurschilderingen, knusse boekwinkels (zoals Ler Devagar), en kindvriendelijke restaurants. Ze organiseren regelmatig evenementen en workshops die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Wij dronken koffie (en aten een taartje) bij een super trendy bakkertje Brigadeirando. Kinderstoelen aanwezig en ze hebben echt de lekkerste dingen!

Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten

4. Foodmarket Time-out en speeltuin bezoek

De uber brengt de kinderen en ons naar Lissabon; naar de Foodmarket Time-out. En enorme en moderne foodmarket, met heerlijke eten. Je vindt er echt ALLES. Van verse parmaham, kaas, tot de lekkerste gerechten: pokebowls, sushi, vers vlees en vis, lekkernijen, ijs, heerlijke koffie en ruime keuze uit wijn. 

Tot 13:00 uur is de traditionele markt binnen ook open (zijn 2 gedeeltes), hier kun je je verse groentes en fruit inslaan!

Goed te doen met de buggy! Er zijn kinderstoelen aanwezig, het was wel wat druk, maar we konden alsnog redelijk snel een plekje vinden.

Lissabon met kinderen activiteiten

Na de foodmarket lopen we richting “Elevador da Bica” het bekende gele trammetje omhoog. Via “Jardim Dom Luis”, er zit een heerlijke speeltuin voor de kinderen om zich even te vermaken na al het eten. Als wij er zijn is er ook live-muziek in het park. We genieten enorm, wat is Lissabon heerlijk!

Lissabon met kinderen

Als wij na de speeltuin doorlopen naar Elevador da Bica, zien wij een rij staan. En we hebben geen geduld daarvoor, haha en de kinderen ook niet. Dus wij kiezen ervoor om naar boven te lopen, wat ons heel erg is meegevallen. Via de straat: “Rua do Alecrim” lopen wij omhoog en komen we uit in Chiado (hartje Lissabon). Een prachtige wijk, je kijkt ook enorm je ogen uit bij de prachtigste winkels. En we kopen uiteraard even een Pastel de nata (bekende zoeternij uit Portugal) 

Lissabon met kinderen

We lopen met de kinderen zo heerlijk door Lissabon, echt genieten hoe mooi de architectuur is. Richting Rossio (Pedro IV-plein). Er staan op dat moment allemaal kraampjes waar je eten, drinken en souvenirs kunt kopen. En prachtige fontein en uitzicht op Largo da Estacao do Rossio. Het is voor ons hierna genoeg en we pakken de taxi (dubbel zo duur als de uber!) naar huis.

Lissabon met kinderen activiteiten


5. De Tram 28, leuk voor de kinderen!

Tram 28 is een van de iconen van Lissabon. Dit ritje met de historische tram door de straten van Lissabon is een activiteit die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. Onze oudste dochter (4 jaar) vond het geweldig om de tramchauffeur te zien rijden door de smalle straatjes.

Lissabon met kinderen activiteiten

6. Castelo de São Jorge: het kasteel van Lissabon in combi met speeltuin voor de kinderen

Hoe maak je het leuk voor kinderen en volwassenen tijdens een citytrip in Lissabon? Ik vertel het je hier! Het Castelo de São Jorge is een ongelooflijke plek om te bezoeken in Lissabon. Met zijn indrukwekkende muren, ruime binnenplaatsen en prachtig uitzicht op de stad, zal het de kleintjes bezig houden en een gevoel van avontuur creëren. Neem zeker de tijd om de pauwen te bewonderen die er rondlopen. In mei/juni 2023 zijn er super leuke activiteiten voor kinderen zoals schilderen, facepainting en meer! Bekijk de website of dit ook in jouw periode is. De kosten waren voor ons alleen 2 volwassenen (totaal € 30,00).

Mocht je trouwens moeten kiezen tussen dit kasteel of een middag naar Sintra gaan, dan zou ik 100% voor Sintra kiezen (zie activiteit 13).

Combineer deze eventueel met het uitkijkpunt van activiteit 7. Als je loopt richting het uitkijkpunt moet ertussen een speeltuin zijn “Parque Infantil de Lazer do Recolhimento”. 

Draagzak voor je kind is zeker aangeraden i.p.v. de buggy. Er zijn trappen en de grond is super hobbeling (bleven vaak haken). 

Lissabon met kinderen activiteiten

7. Mooiste (en kindvriendelijk) uitkijkpunt van Lissabon: Miradouro de Santa Luzia

Als je zoekt naar een filmsetting in reallife, dan is het zeker het uitkijkpunt Miradouro de Santa Luzia. Ik vond dit zo een romantische setting, de kinderen en ik dansten op de muziek van de artiesten. De muren waren bedenkt met prachtige tegels, er waren straatartisten (kunstenaars en muzikanten), prachtige bloemen. En uiteraard een prachtige uitkijk op de rivier. Het was wat druk, wij waren in de middag rond half 5 er. En hadden prima genoeg plek bij het mooiste plekje; helemaal links achterin.

Lissabon met kinderen

8. Met de kinderen naar het strand in Cascais – 30 min. van Lissabon

Één van de dichtstbijzijnde badplaats van Lissabon (ongeveer 30 minuten met de auto), en het is echt prachtig + kindvriendelijk! Er is in de buurt een mooi park met een grote speeltuin waar je heerlijk kunt picknicken met de kinderen. Het centrum is leuk en cozy om doorheen te wandelen of fijn voor een heerlijk diner. Er zijn genoeg parkeerplaatsen rondom het centrum, wij betalen voor een Uber vanuit Queluz € 20,-.

Lissabon met kinderen activiteiten

Er zijn verschillende stranden in Cascais. Wij begonnen met een ontbijt bij Paul (duur, maar lekker), liepen wat door het centrum en waren om 11:00 uur bij het strand in het centrum: Praia da Rainha. Een klein strand en als je op tijd bent, nog rustig. Daarna kan het wat drukker worden, maar ik vond dat iedereen een mooie afstand hield.

Lissabon met kinderen strand

Praktisch over het strand: Houdt er rekening mee dat je hier een trap met de kinderen af moet om bij het strand te komen. Het water was eerst wat meer golven, maar werd na 2 uur zo rustig dat er geen mini golfje meer te zien was. Het is mogelijk om ligbedjes te huren en een parasol (juni 2023: € 30,00) en er is een beachbar waar je lunch en cocktails kunt bestellen. Het water was ijskoud, haha. Echt een mooie uitstap vanuit Lissabon!

Algemene strandtip voor moeders: heb je ook een dreumes net als ik? Koop voordat je gaat een mini bootje, vul het met water, koop een schep/emmertjes en zet je dreumes erin. Jij kunt rustig op je handdoekje ernaast zitten en wie weet zelfs een boek lezen voor 5 minuten.

Lissabon met kinderen strand

Cascais leukste kindvriendelijke park vlakbij Lissabon: er is veel culturele en geschiedenis gebouwen te zien in Cascais. Vanaf het centrum kun je lopen naar Marechal Carmona park. Daar zijn 2 goede speeltuinen, een enorm grasveld naast de speeltuin waar je leuk kunt picknicken, een vijver met schildpadden en als je een stuk doorloopt naar achteren richting het water een enorm mooi gebouw in kasteelvorm.

Lissabon met kinderen Cascais
Lissabon met kinderen Cascais
Lissabon met kinderen Cascais

p.s. Wij deden een woensdagochtend mee met een moeder en kind yogales bij Alma Studios (ongeveer 10 min. vanaf centrum Cascais met de auto). Wij waren er natuurlijk 6 weken en ik vond dit zo leuk om te doen. Het was yoga, dansen en muziek. Je kunt ze mailen via cascaiskidspt@gmail.com. 

9. Kindvriendelijke shoppingmall Dolce Vita Tejo in Lissabon

De meest kindvriendelijke shoppingmall die je in Lissabon of in Europa gaat zien. Ze hebben tal van activiteiten; Kidzania (erg leuk vanaf 4/5 jaar), trampolinepark, een mini balorig (leuk vanaf 1 jaar tot ongeveer 5/6 € 4,00 voor 25 minuten), bowlingbaan, gamehall, speeltuin (gratis). Een groot gedeelte met eten (niet alleen fastfood) en uiteraard heel veel winkels. Doe je een grote boodschap of wil je shoppen? Zeker een bezoekje waard met je kinderen! Het ligt ongeveer 20 minuten van Lissabon af.

Lissabon met kinderen activiteiten

10. Kindvriendelijk park met speeltuinen, strand en uitzichtpunt over Lissabon

Mijn absoluut meest favoriete wijk dichtbij Lissabon om te verblijven met kinderen: Caparica. Er is een enorm park met speeltuinen, dicht bij het strand en dichtbij Lissabon (net de brug over, 25 minuten met de auto).

Kindvriendelijk park: Jardim Urbano da Costa de Caparica
Een enorm park voor kinderen wat grenst aan het strand. Ze hebben wel 3 grote diverse speeltuinen en een schone wc beschikbaar middenin het park. Op je navigatie vind je: Jardim Urbano – Parque Infantil Nascente. Dit is het park waar wij het langst waren, omdat hij ook in de schaduw staat. De eerste speeltuin die je vindt langs de weg. Er zit hier ook een café naast waar je eten, drinken en ijsjes kunt halen.

Lissabon met kinderen Caparica Speeltuin

Als je doorloopt richting het strand, kom je nog 2 grote speeltuinen apart van elkaar en een wc. Het is echt een heerlijke plek om te vermaken met de kinderen en vlakbij Lissabon!

Strand Praia st Antonio: Er is een lange weg langs de oceaan om te wandelen en tal van restaurants. De oceaan heeft golven aan deze kant (er zijn surfers te vinden en een surfschool!), maar prima te doen met kleine kinderen om zandkastelen te bouwen, schelpen te zoeken en rennen door het water (of zie punt 8 voor een strandtip met dreumes). En het water is heerlijk helder en schoon!
Praktisch: ik zag geen ligbedjes en parasols. Het is prima om hier te komen met de buggy. Wel een trap naar beneden naar het strand, maar de meesten lieten hun buggy bovenaan de trap staan.

Lissabon met kinderen Caparica strand

Lissabon met kinderen Caparica strandWij aten bij beachclub Marcelino (heerlijke pizza en veel vegan mogelijkheden), kinderstoel aanwezig!

Na heerlijk gespeeld te hebben op het strand met de kinderen, zijn wij naar het uitkijk punt over heel Lissabon en de 25 de abril bridge; 

11. Het Santuario Nacional de Cristo Rei; uitzicht over Lissabon

Voor € 8,00 per volwassene kun je de lift omhoog nemen, kinderen tot 7 zijn gratis. Er is ook al een mooi uitzichtpunt over Lissabon en de brug vanaf beneden. Bekijk eerst dat voordat je de lift omhoog neemt. Wij deden het wel. Maar achteraf was het uitzichtpunt beneden ook erg mooi (persoonlijk). Houdt er rekening mee dat als je naar boven gaat dat de buggy beneden moet blijven (binnen mag). En je een stukje met de trap ook nog omhoog moet. 

Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten

En om deze kindvriendelijke dag helemaal af te maken, gingen we eten terug de brug over aan de kant van Lissabon bij de haven: Doca de Santo. (wij verblijven zelf in Queluz, geen aanrader, het is qua locatie wel heel fijn, maar niets in de wijk, maar moeten dus sowieso de brug over). Wij wilden eten bij het restaurant Doca de Santo (met wat grotere buiten speeltuin voor kinderen), maar die was dicht die avond. Dus we liepen verder de boulevard op richting de brug en aten bij:

12. Kindvriendelijk restaurant Lissabon met speeltuin

Voor de kinderen een heerlijke plek; een pizzeria. Ze hadden een kindermenu, een mini speeltuin, kleurplaten, kleurpotloden en een kinderstoel. Het leuke voor ons als ouder: wij hebben een mooi uitzicht over de haven, prachtige boten,  en de brug. Let op: er is wel geluid van de brug. Ik wil het geen lawaai noemen, je verstaat elkaar prima, maar je hoort het wel de gehele tijd. Maar na een tijdje niet meer, haha. 

Het eten was lekker. Elena had een goede spaghetti, ik had een lekkere salade. Mitch had een pizza; die was mwuah. Maar ik denk dat het aan de soort pizza lag die hij genomen had. 

Als je hiermee geen relaxed dagje met de kinderen hebt… 

Lissabon met kinderen restaurant speeltuin

13: Bezoek aan Sintra; sprookjesstad

Vergeet de Efteling maar, in Lisssabon hebben ze voor kinderen een levensechte Efteling! In deze stad kom je regelrecht in een echt sprookje terecht, zo voelt het. Van prachtige kastelen, muren, parken tot heerlijk eten. Wij zijn nog lang niet klaar met Sintra. Dit is wat we tot nu bezochten en de bijbehorende tips. Sintra kan ECHT niet ontbreken aan je Lissabon bezoek met kinderen! Het is ongeveer 35 minuten rijden vanaf Lissabon.

p.s. dit was een uitje wat voor het eerst niet gericht was op de kinderen (of ook niet deels) en dat was prima goed te doen! Zij keken hun ogen uit. Aanrader is wel om een draagzak mee te nemen i.p.v. buggy (centrum met buggy is ok). 

13.1 Pena Palace
Wauw, wauw, wauw, dit vrolijke en prachtige paleis is echt geweldig mooi. Er ligt een geheel park omheen, wat ook zeker de moeite waard is om doorheen te lopen. Struinen door het park met de kinderen terwijl je overal wat moois ziet (zelfs zwanen!). 

Super belangrijk: koop tickets voordat je gaat. Je moet namelijk een tijdslot kiezen. Dit wisten wij niet en om het paleis te bezoeken hadden we 2 uur moeten wachten. Dat deden we niet en wij kozen voor het park. Maar gaan zeker nog terug om het paleis te bezoeken. Koop tickets hier.

Nog een tip: er zijn parkeerplaatsen vlakbij de ticketoffices. Zoek op je navigatie naar de ticketoffice vlakbij Pena Palace. Je kunt ook in het centrum parkeren en een uber of tuktuk nemen naar de ingang. Nog leuker maken voor je kids? Ga verkleed als prins/prinsessen!

Pena PalaceLissabon met kinderen SintraVerschillende ‘koninklijke’ huisjes kom je tegen in het park

13.2 Castelo Dos Mouros
De muur om het koninklijke gebied heen. Hier hoefden wij geen tickets van tevoren voor te hebben en kun je voor de ingang tickets kopen. Wees voorbereid op een stevige wandeling met de kinderen (met trappen). Maar eenmaal boven is het absoluut waard! Wij liepen zo van het Pena Palace park naar de ingang van Castelo dos Mouros.

Lissabon met kinderen Sintra

Wij aten in het centrum (Old Town) bij Paco Real. Absolute aanrader. Er waren veel restaurants met het schnitzel en patat concept. Daar houden wij niet zo van, haha. Op z’n tijd lekker natuurlijk. Bij Paco Real eet je goed en prima prijs (niet duur, niet goedkoop). Ze hebben verse parmaham (wij hebben hem zien liggen, hij wordt echt vers gesneden!) en het eten is echt heel erg goed en vers. Voor de kinderen prima te doen, kinderstoelen aanwezig. 

Lissabon met kinderen Sintra

En ernaast zit een ijscoman! Maar… bewaar het ijsje voor bij “Puro Sabor“. Zij hebben hier veel apartere smaken! Zoals Pastel de Nata ijs, Blueberry with Raspberry and chocolate, Chestnut with Portwine. Ja precies, je bewaart hem dus voor daar, haha. Loop je ook nog eens leuk door het centrum!

Wat ook zeker de moeite waard is, maar waar wij nog niet zijn geweest: Quinta da Relageria. Echt prachtig! Ik ben zo benieuwd. Update volgt. Al met al, dikke aanrader voor een dagje Sintra vanuit Lissabon met de kinderen!

14. Restaurant in Lissabon met kinderen, speeltuin incl.!

Een heerlijk restaurant voor kinderen, vlakbij de brug van Lissabon. Dit restaurant heeft heerlijk eten (ik at een pasta met truffle, oh my zoooo lekker), kleurplaten voor de kinderen, kindermenu, kinderstoelen en niet te vergeten: een regelijk grote speeltuin grenzend aan de deur (er zit een omheining heen en je kunt er alleen in via het restaurant). Wij kunnen relaxen en de kinderen heerlijk spelen buiten. Je kunt vanaf hier eventueel naar de Belemtoren toe (een stevige wandeling of bijv. een uber). Het kan ook op de fiets, ik ben nog opzoek naar een aanbieder met kinderzitjes, kom ik op terug!

Lissabon met kinderen restaurant speeltuin

15. Pavilhao Do Conhecimento; kindvriendelijk museum

Wil je een educatieve en speeluitje ineen? Dan is dit de grootste aanrader al activiteit in Lissabon met de kinderen. Vlakbij het Aquarium ligt namelijk het wetenschapsmuseum. Een museum waarbij ik dacht dat het alleen voor de grotere kinderen was. Maar zowel Elena (3 jaar) als Olivia (1 jaar) hebben zich echt ontzettend vermaakt. Er is zelfs een heel speelgedeelte met klimmen, glijbaan, bouwen, wipjes. Echt geweldig. 

Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten

Wij betaalden € 30,00 voor een 3 jarige en 2 volwassenen. Buggy kan makkelijk mee. Als je richting het restaurant “Honest Green” loopt, dan kom je verschillende restaurants tegen. Honest green is het laatste van de rij en een super healthy restaurant (daar hadden wij geluncht) en het avondeten deden wij bij Honorato Hamburgueres. Eerlijk gezegd, waren de porties wat klein. Wel lekker en ze waren heel kindvriendelijk. Een kleurplaat, kidsmenu en kinderstoelen.

16. Doe een tour op een tuctuc, even niet lopen met de kinderen!

Ben je wel in Lissabon geweest, als je niet met een TucTuc een tour hebt gemaakt!? Ik vond de TucTuc tour zo ontzettend ontspannend, haha. Even niet de heuvels op en af met de kids, en toch wat van Lissabon kunnen zien. Of misschien kwam het omdat Elena in slaap viel, haha. Je kunt deze online vooraf boeken, maar je kunt ze ook spontaan in de gehele stad vinden. Ik zag ze vooral staan bij Time-Out market, Principe Real en bij Praca do Comercio. Wij werden afgezet bij Praca do Comercio, waardoor we direct het plein, Arc en de winkelstraat meepakten. 

Lissabon met kinderen activiteiten

17. Bezoek Praca do Comercio en scoor souvenir op de mooiste winkelstraat!

Als je op het plein staat en loopt door het Arc Triomphe, dan kom je in een van de mooiste winkelstraten die je ooit gaat zien. Je kunt hier heerlijk winkelen in Lissabon en de straat is goed te doen met kleine kinderen (buggy). Je komt de bezienswaardigheid; Elevador de Santa Justa tegen, kunt een ijsje halen in de vorm van een roos bij Amorino en er zijn tal van souvenirwinkeltjes inclusief de grote winkelketens zoals Zara. Neem wel aan het einde van de straat, de hoek om naar links, daar naar boven loopt hij nog een heel stuk door (goed voor de billen, huppaa!). 

Wij aten bij Figu’s waar ze echt de lekkerste tapa’s hadden! Aanrader.

Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten

18. Fietstour incl. kinderzitjes naar Belem toren

Er zijn fietstouren inclusief kinderzitjes, kijk bijvoorbeeld eens bij BajaBikes. De Belemtoren is een van de populairste bezienswaardigheden met een hele lange boulevard. Wij hebben uiteindelijk niet de fietstour gedaan (had ik wel willen doen; tijd tekort). 

Je kunt dan ook direct door naar een van de populairste en oudste Pastel de Nata bakker. Een van de leukste en populairste activiteiten in Lissabon en goed te doen met kinderen! Het is leuk om de wandeling er naartoe te maken als je genoeg tijd hebt. Wat mij betreft, kun je ze bij elke (echte) bakker halen en smaken ze hetzelfde.

Lissabon met kinderen activiteiten

19. Monastry in Batalha

Hoe vermaak je je kinderen als je iets bezoekt voor volwassenen? Wij verkleden ons als prinsessen, doen wat make-up op en onze mooiste roze jurk aan (tja, je moet wat doen om bij zo een bezienswaardigheid ook de kinderen te vermaken, haha) en dansen door het mooiste klooster wat ik ooit heb gezien (en volgens mij de enige)! Het is ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Lissabon, maar ik vond het bezoek zeker waard! En het was heel goed te doen zo met de kinderen. Het ligt naast Nazareth (mocht je er in de winter zijn; hier kun je naar de grootste surfgolven ter wereld kijken).

We betaalden € 6,00 entree voor het gehele gezin, de buggy mee is goed te doen. 

Lissabon met kinderen activiteiten
Lissabon met kinderen activiteiten

Er komt nog een apart blog met lekkerste & kindvriendelijke trendy restaurants en een apart blog voor de mooiste stranden. Nog in de maak. Heb je vragen hierover al? Laat het weten!

Lissabon met kinderen strand

De kindvriendelijke hotels in Lissabon en omgeving vind je hier, echt geweldige overnachtingen heb ik voor je verzameld! Klik hier.

Ben je op zoek naar meer beeldmateriaal (ook video bijv.)? Ik deel veel ook via instagram: klik hier. 

Scroll naar beneden om andere blogs te lezen! Had je iets aan deze tips? Leuk als je dat laat weten in een reactie. Je mag ook altijd een vraag stellen en ik reageer binnen 48 uur.